Haircut?

Megamegamegasugen på att klippa av mig allt hår. Ja, inte allt förståss.

Kort hår är superfint, men jag tror inte att det skulle passa mig och det är därför jag inte gjort slag i saken tidigare - trots att jag funderat på det i flera år. Har alltid haft en ganska tydlig bild av hur jag vill att det ska se ut;




Lite som Gwen Stefani i "4 in the morning".
Hur underbart som helst, men frågan är ju hur mkt styling det kräver? Och passar det mig? Fint hur som helst.




Lite enklare frisyr, men kanske lite tråkig? Och mitt hår är nog för tunt för att det där skulle bli snyggt.




Får man hyllan på köpet?

Sömnig

Eftersom jag är helt trött efter gårdagen (som för övrigt var superkul, det gör vi om!) så har Koffe diskat och fixat mat (jag har hjälpt till. lite). Nu blir det tacos och filmmys. Jag har tagit det lugnt hela dagen och planerar att fortsätta göra det. Ha en fortsatt bra dag, det tänker jag ha!

Tjuvlyssnat?

Stina: Senaste tiden har jag inte varit sugen på godis. Jag vet inte varför, men jag har blivit helt galen i chips!
Martina: Vad är det?

Krävs en förklaring, men jag tänker inte ge nån för det är roligast så.


Dagens inköp!

Efter en massa krångel (som det så ofta blir när det handlar om min familj) tog jag, mor och far oss in till Örebro med Hindersmässan som mål. Jag mötte upp Stina, och dagens inköp; Inget (om man inte räknar räknar med två par trosor på halva reapriset)! Hur som helst, jag fick i alla fall min efterlängtade avokadosushi, som jag har trånat efter i flera dagar. Dessutom fick jag strumpor av mamma.

Resultatet av dagen:



Ikväll har jag städat, sorterat smink (slängt en massa. duktig Martina) och smycken. Nu hänger halsband och örhängen så fint på sina platser. Sen att jag har möglig disk i diskhon behöver vi inte bry oss om.


Olyckligt kär

Glömde ju säga att jag självfallet läser Thess blogg. Men hon är värdelös på att uppdatera ;)

Jag är så olyckligt förälskad i ett par röda lackpumps som jag köpte billigt på tradera. Riktigt hög klack och snygg tå. Mumma. Var superlycklig när de kom på posten, men sjönk som en sten när jag insåg att de var för små. Dumma Martina. Jag kan säkert sälja dem för lika mycket som jag fick ge, men jag vill inte. Inte än. Just nu står de högts upp på min skohylla och blänker. Ska inte jag få ha dem så ska ingen annan få ha dem heller.


Bloggtips!

Minns inte vem jag pratade med (Stina kanske? Antagligen Stina) om vilka bloggar vi följer. Jag läser en hel del bloggar, som jag bland annat följer på bloglovin.se. Ja jag vet att jag är lite efter, jag har just upptäckt denna braiga sida där man kan samla alla bloggar man läser och prenumerera på dem. Bara att logga in där så ser man vilka bloggare som gjort nya inlägg. Toppenbra!

På min blogglovin.se:

http://loppisfia.blogspot.com, http://loppisliv.blogspot.com, http://secondhand.blogg.se och http://vintageportalen.se. - Jag gillar att läsa om andra som har lika stort intresse för second hand som jag har. Massa underbara bilder som ger inspiration, både kläder och inredning.

http://tjuvtittat.se, http://tjuvlyssnat.se och http://felsms.com - Åh, jag dör lite när jag läser dessa. Underbart. Tjuvtittat är min favorit, lite David Batra. Och jag älskar David Batra. Sen vet man ju inte om alla felskickade sms och roliga historier på tjuvlyssnat verkligen är sanna. Men jag hoppas det, det är roligare så.

http://ekandersson.blogg.se och http://channah.blogg.se - Två av mina vänners bloggar (Stina kommer strypa mig). Jag gillar dessa bloggar för att de är skrivna med en hel del humor. Roliga och lätta att läsa. Sa just till Koffe att blogginlägg med bara en massa, massa text läser jag inte, för hur kul är det (jag är själv ganska duktig på att skriva massa, massa text, men det har inte med saken att göra. nu måste jag sluta skriva, paranteser tar plats)?

http://rebeccasvarar.blogg.se - Min vän och före detta klasskompis Rebecca är expert på underbara bloggar.

Ibland läser jag även vissa kändisbloggar, Elin Klings, Fokis och Kenzas bloggar är mina favoriter. Jag vet egentligen inte varför jag läser dem, alla lever de helt skilda liv från mitt. Det kanske är just därför jag gillar dem.

Det var iaf mina favoritbloggar, vilka är era? :) Skaffa bloglovin.se, det är mitt tips!

Asos.com

Nån som har beställt därifrån? Nån som vill testa att göra det med mig? Helt snygga grejer. Ganska mycket som inte är snyggt också, men det bortser jag ifrån. Just nu var jag på jakt eftetr klänningar/toppar med djup rygg, och det fanns en hel del att välja på, så jag visar några exempel. Ge mig!



Svart klänning med spets. Skulle vara grymt snygg med brungråa strumpbyxor och mina snörkängor till. Åh.



Svart topp i nåt sammetsaktigt tyg.




Klänning med puffärmar.



Strumpbyxor med söm (hade inte riktigt med saken att göra), hur snyggt är inte det?

Snyggt. Tur att det inte kostar nåt att drömma.

Parteyparteyhelg

Iiiiiih nu är jag trött! Har haft en superrolig helg men nu ska det blir skönt att gosa och äta cheeze ballz med Koffe. 

Gårdagen började hemma hos mig med rosa pantern och tranbärsdrinkar i sällskap av Mathilda. Vi sprang till tåget (var tog all tid vägen?) och Mathilda blev halvt ihjälklämd i tågdörren. Väl i Örebro vinglade vi iväg i våra höga klackar och landade på norr, där födelsedagsfirandet var i full gång. Vi åt supergod tårta och lärde oss skånska. Jag drack lite för mycket och var lite för pinsam, men jag hade det hur som helst supertrevligt!

Vi hade det lite för trevligt, för vi var tvugna att springa igen, denna gång för att inte missa bussen hem. Idag protesterar rumpa och lår för fullt, de tycker inte att jag ska röra på mig på det där sättet. De är inte vana.

Nu ska jag äta nudelwok (yummie!), ta ett bad och sen vandra vidare hem till Koffe. Tack för en jättebra helg, tjejor!


<3 rosetter


Knallrosa nagellack på g!


Såå fin!

Note: Småspring några kilometer i högklackat om dagen, bästa träningen ever!

Snart ses igen?

Gårdagskvällen bestod av många bra grejer. På kvällen tog jag tåget in till stan och mötte upp Stina, för att stanna till och hämta varsin sushi och åka hem till henne. Vi delade på en flaska vin och hade supertrevligt. Sedan åkte smink, hårfix och klänningen på, och vi drog vidare in till Pitchers. Tanken var att vi skulle sitta där en stund och bara dricka varsin drink, men det var så trevligt att vi blev kvar. Varsin drink blev istället flera drinkar och lite cider. Det var verkligen jättelänge sen jag och Stina sågs (varför?!), så det blir en del att prata om. Nu lånade hon i alla fall min nya topp som jag är tvungen att ha tillbaka, så nu är vi ju helt enkelt tvugna att ses snart igen! Samma grej med Thess, hon har mina favoritörhängen, jag måste ha tillbaka dem och därför måste hon och jag ses snart (post, vad är det?).

Underbara maträtt!




Ikväll är det födelsedagsparty i Örebro som gäller! Får se hur jag mår imorrn, man är ju inte 18 år längre, liksom.


Fynd, yeah!

Åh herregud, när blev klockan såhär mycket? Det har varit full fart hela dagen. Ikea + Bra och begagnat + Granngården + klädaffärer på Marieberg + Willys = Heldag med mamma.

Tanken med dagen var att jag skulle storhandla mat, och så blev det. Kyl, frys och skafferi gick från ekande tomma till fulla av braig studentmat (pasta, nudlar, köttbullar och pulversoppor). Självklart så var jag ju bara tvungen att fynda lite kläder på rean också, trots att jag inte hade råd;



Rosa klänning med svart spets, svart diadem med stor rosett, svart topp med spetsdetaljer och trosor med rosett. Allt för under 200 kronor, som hittat!

Nu är jag supertrött, men ska faktiskt traska vidare till Koffe alldeles strax. Jag har blivit en mes och gillar inte att sova själv.

Sömnig föreläsning

Inatt har jag sovit tre timmar. Vet inte varför men jag kunde verkligen inte somna. Nu ska jag iväg till skolan och sitta på föreläsning i några timmar, blir spännande att se hur det slutar! Får sätta mig långt bak så att inte läraren ser om jag skulle råka nicka till.

Datorn får nog stanna hemma men som sällskap på tåget har jag nya ELLE som damp ner i min brevlåda igår. Härligt!

Ovanliga örhängen





Visst är de härliga? Jag hittade dem på tradera och snart sitter de i mina öron. Jag hoppas att de kan stilla mitt chokladbegär lite, men det kanske bara blir värre?


maha



hihi ja, lite likheter är det allt :)

Mys utan pengar

Åh, vilken lovely helg jag har haft. Bara myst hela helgen. Att vara fattig har tydligen sina fördelar. Visst var det väl lite tråkigt att jag inte kunde köpa den där grymt fina ljuskronan jag hittade på ett överskottslager igår, men förhoppningsvis finns den kvar när jag väl får pengar, och då ska den bli min!

Har just drömt mig bort i H&Ms vårkatalog med heminredning. Hur fint som helst! Deras grejer finns på hm.com också, men visst är det nåt speciellt med att sitta och bläddra i kataloger? Själv skulle jag inte ha nåt emot att sova i deras fina påslakanset i satin. Tror jag skulle sova som en prinsessa då.


7 månader, darling.

7 månader med min bejb idag!



Helt sanslöst att tiden har gått så fort. En snabbspolning av hur det gick till;

1. Sommar 2008 - Jag träffar Koffe på party. Jag tycker verkligen inte om honom. Hihi.
2. Fortsättning på 2008 - Träffar Koffe lite då och då. Tycker fortfarande inte om honom.
3. Nån gång i början av juni 2009 - Party hos mig, men alkohol inblandat såklart. Det ena ledde till det andra. Jag är helt plötsligt alldeles sprallig. Nykär?
4. 16 juni 2009 - Bestämmer mig för att ge honom en nykter chans, och får en helt ny bild av honom. Ja, jag är nykär.

Sanningen är den att han har dragit upp mig på fötter och gett mig en helt ny syn på livet. Jag har gått från det liv jag under flera år varit van vid, med bristande självkänsla och en mörk syn på framtiden, till ett liv fullt av sprallig livsglädje. Och det tog honom typ ett par veckor.

Fast min nyvunna livsglädje för inte bara gott med sig. Nu vill jag så mycket, och jag har sån beslutsångest. Jag vill flytta, bo överallt. Bo utomlands. Utbilda mig på en helt annan ort. Testa helt nya grejer. Uppleva hela världen. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt jag vill, och jag vet inte vilka beslut jag ska ta!


Fredagkväll

Eftersom jag inte hade råd att roa mig den här fredagkvällen passade jag på att ägna den åt att sortera lite kläder att sälja (passande). Och tro det eller ej, men det blev en hel del kläder. Jab börjar bli bättre på att göra mig av med saker tror jag! Har inte bestämt mig om det blir bloppis, tradera eller loppis med kläderna än dock. Men om nån känner sig klädfattig är det bara att höra av sig ;) orkar inte lägga upp alla bilder nu, men kan bjuda på ett smakprov;




Idag var jag ute och gick på vad som kändes som en lååångpromenad med Alma. Det visade sig att vi bara var ute i 45 min. Det märks med andra ord att jag inte är ute och rör på mig lika mycket nu för tiden. Jag var helt slut.
Fint väder var det iaf, och min trogna mobilkamera lyckades fånga landskapet ganska bra.








Nu är jag oerhört hungrig. Känner mig lat och värmer en färdig matlåda från frysen.


Rubbad dygnsrytm, hejsan!

Ja, sömnproblem. Men det gör inte så mycket, det är ganska mysigt att ligga vaken och bara gosa med en varm och mysig älskling inpå morgontimmarna. Inte så roligt för honom då han ska upp tidigare än mig (men inte jättetidigt), men det bryr sig ingen av oss om. Kanske ska vi se en film till inatt, vi somnade till den förra så vi har väl redan tagit igen lite förlorad nattsömn (och så undrar jag varför jag har svårt att sova).

Men i samband med mina nyårslöften ska det här inte få fortsätta. Jag måste ställa tillbaka dygnet lite, för det här är ju pinsamt. Men jag tänker inte börja riktigt än. "Januari hör till föregående år" sa Ellinor igår. Det håller jag med om. Januari är inte den bästa månaden att börja med alla nya vanor, i alla fall inte på en gång. Det är ju just den här mörka och kalla månaden, när man ännu inte ser nåt ljus i tunneln (åh, våren är långt borta) som alla onyttiga vanor behövs :)


Gårdagen

Gårdagen spenderades hos Ellinor och hennes son. Vi åt prinskorv, tittade på Kalle Anka, flyttade möbler, lekte med transformers och pratade skit. Vi pratade om våra kärlekshandtag och hur vi skulle bli av med dem, bland annat att vi skulle spänna rumpan i tio sekunder några gånger när vi såg på tv. En liten stund verkade det som att jag hade bestämt mig, att nu skulle det vända och jag skulle komma tillbaka till mitt vanliga lite mer slimmade jag igen.

Så blev det inte. Vi avslutade kvällen med kakor, tortillachips, nyponsoppa och filmen Dödens våning. Inga rumpknip vad jag kommer ihåg. Vi kom överens om att filmen fick en svag tvåa, då endast för ganska bra skådespelare.


Halsband på väggen

Med denna fina väggkrok som jag hittade på Lagerhaus blir halsbanden (eller nåt annat) en fin dekoration på väggen. Tavlor är överskattat, liksom. Det som är bra är att ju fler halsband, desto snyggare. En bra ursäkt att få köpa nya snygga smycken, med andra ord :)











Ja, jag har hål i väggen. Det är inte efter mig.


Beslutsångest

Jag önskar att nån kunde stå med en pekpinne och alltid säga hur jag ska göra och vilka beslut jag ska ta. Det är så jobbigt att behöva tänka ut sånt själv, inte minst för att skulle det bli fel är det bara jag själv som bär skulden.

Grej of the day






En söt sytillbehörsask som jag hittade på en loppis idag. Innehållet var mindre viktigt, det var asken jag ville ha. Nu ska jag bara komma på nåt bra att förvara i den, läppstift kanske? Ursäkta dålig bildkvalité.

Nu blire lördagsmys med Koffe. Jag kommer säkert somna.


Vill ha!

Jag behöver en ny väska. En som är tillräckligt stor att förvara ett par skolböcker, sminkväska, plånbok och pass, men som samtidigt inte är för stor så att man tappar bort alla grejer. Och så ska den vara snygg också. Jag har fått denna favorit från chapnlle.com



Dessvärre passar den inte riktigt min plånbok. Då menar jag inte att de inte matchar, utan att jag inte har råd med den (humor på hög nivå). Till min stora lycka hittade jag denna på Lindex:


Får bli mitt första inköp när lönen kommer :)

Sovmorgon!

Första sovmorgonen på ett tag, mys.



Idag ska jag hem och göra servettdecoupage med mamma, hoppas det blir bra! Annars ska jag hem och se på när mamma gör servettdecoupage åt mig. Jag kan inte rå för att jag inte ärvde hennes kreativa sida.


Tik Tok





Det där med att gå upp på morgonen är inte riktigt min grej, men det blir i alla fall lite roligare med min nya härliga väckarklocka som jag fyndade på loppis för några veckor sedan. Vakna chic, liksom. Heh.

Fredagkväll och jag har inget inplanerat, jag har inte råd att ha nåt inplanerat. Jag äter salta pinnar och är helt speedad på cola. Drack en hel liter när jag satt med tentan för några timmar sen, för att hålla mig pigg och alert. Jag är lite för lättpåverkad, jag blir som ett barn när jag dricker och äter sött, och koffein tål jag nog inte alls (:


Smaskiga smycken



Sött halsband med kungakrona :) Hoppas det blir mitt.


Har spenderat en eftermiddag med att bjuda på smycken på tradera.se. Jag är riktigt traderaberoende. Det är faktiskt inte som många tror, en sida med begagnade grejer. Tvärt om är nästan det mesta (i alla fall av de grejer jag tittar på) alldeles nytt. Det finns många som säljer ut lager och varupartier, beställer grejer billigt från andra länder och säljer osv. Det blir ju många billiga kopior där det är lite si och så med kvaliten, men eftersom jag är en obotlig, och fattig, samlare så bekymrar det mig inte så mycket. Det är som sagt ett beroende. Tradera - du är min drog!


Motivation för motion

Ja, så heter kurslitteraturen som jag läser. Motivation för motion. Passar kanske bra nu såhär efter nyår när alla nyårslöften ska träda i kraft. Usch. Jag skulle ha lovat att äta mer onyttigt och röra på mig mindre istället.

Å andra sidan känns det väldigt knepigt att vara tvungen att sitta och läsa en massa om hur viktigt det är med motion, när man själv inte hinner motionera. Här hinns ingen motion med inte. Jobb idag och imorgon (som iofs blir lite motion bara det, i alla fall om man jämför med den brist på motion jag haft de senaste veckorna) och tenta på fredag. Huga

Det är tur att min nya parfym kom med posten idag. Den har jag längtat efter. Lite frisk och fruktig doft piggar upp i vintermörkret, och tentadimman.

Miss O Fashion Prinsess


Vinterland

Det här är för mina vänner nere i skåne;

40 cm snö och -24 grader. Riktig vinter.



Nånstans i norrland sitter kanske nån nu och hånar mig för det här. Men jag har sällan läsare från norrland så det gör inte så mycket.

Hade kunnat bli en superbra bild, men så har jag ju bara min mobil. Varför önskade jag mig inte en digitalkamera i julklapp? Får bli en "ibland måste man faktiskt unna sig själv nåt" -present till mig. När jag får pengar alltså. Hah.


Favoriter goes fotomodeller

Och appropå Lund, jag har ju helt glömt bort att nämna den måndagskvällen när Thess och Daniel fick testa på att vara fotomodeller. Hur coolt som helst! Tanken var att det skulle bli fotografering i bröllopskläder, men efter att ha strosat omkring på ett köpcentrum hela dagen var vi inte jättepepp på att sätta igång med bröllopsklänningen som tar en evighet att krångla på. Nepp, det fick bli ett helt annat tema istället. Det enda som påminde om bröllopet var självaste fotografen, som faktiskt var deras bröllopsfotograf! Han vet verkligen vad han gör, hur duktig som helst är han. Både Daniel och Therese verkade trivas utmärkt, och båda gjorde grymt bra ifrån sig. Resultatet kunde inte bli annat än sjukt många snygga bilder!


Kontrast, hejsan!



Jag kan sitta i evigheter och kolla igenom bilderna. Ingen av dem är redigerade, men det behövs faktiskt inte. Helt stolt över mina favoriter blir jag.

Och ja, jag har tillåtelse från både fotograf och modeller att använda bildetrna :)

Eftersom Thess betyder så mycket för mig ställde jag minsann också upp på att vara med på några bilder, men något inom mig dör lite varje gång jag råkar se dem så de bilderna får aldrig mer nämnas.


Lund!

Otroligt vad tiden går fort när man har roligt. Tyckte att en vecka i Lund skulle vara jättelänge, men den försvann huxflux och nu sitter jag hemma i soffan igen. Jag har haft det helt underbart - hur kan man annars ha det i en underbar stad med underbara människor? Önskar att jag kunde plocka med mig hela Lund och placera utanför min lägenhet.

Har inte hunnit skriva så mkt om mina sista dagar i Lund. Sist avslutade jag med att jag och Thess skulle till ett stort köpcentrum och kolla New Yorker, som inte finns här i Hallsberg/Örebro. Sagt och gjort. Otroligt vad snygga underkläder de har där. Vi passade även på att utföra en god gärning, vi "räddade" en liten bortsprungen pojke. Han var så söt och alldeles ledsen. Vi gick in i leksaksaffären och bad om hjälp och medan expediten ringde efter vakten tittade vi på byggare Bobs grävskopa och jag blev helt full av "jag vill ha barn"-känslor. Har aldrig riktigt upplevt det förut.

Sen köpte vi alkohol också. Världens sötaste små vodkaflaskor med olika smaker i 5-pack. Lyckades inte få med några bilder, tyvärr.

På onsdagen följde jag med till jobbet på Ica. Oh vad roligt det var. Thess envisas med att mina få timmar som jag "hjälpte" henne på jobbet var betalning för de de bjöd mig på under veckan jag var där. Men för det hade jag nog behövt jobba flera veckor.

Sen blev det nyår! Här kom vodkan till användning. Hemma hos Daniels storebror Stefan blev vi bjudna på otroligt god mat. Vi spelade spel och drack goda och mindre goda drinkar. Ett sånt nyårsfirande slår utgång och stora fester mer hästlängder.



Strax innan tolvslaget gick vi ut för att beundra alla vackra fyrverkerier. Och pussa in det nya året.



Mitt första nyårslöfte till 2010 är att besöka Lund oftare. Det som är bra med det nyårslöftet är att jag vet att det kommer vara hur lätt som helst att följa.

Hemresa

Göteborg i ett par timmar nu. Hade varit riktigt trevligt om jag inte hade haft så mkt packning. Hade jag inte haft det hade jag kunnat spendera dessa timmar åt att strosa omkring i en fin stad med ett fint väder - men min packning är inte att leka med. En stor väska på hjul och en dataväska som inte alls innehåller bara dator, utan lite allt möjligt som fått plats.

Helst skulle jag vilja ha tag på en Swedbankautomat för att ta ut mina sista pengar och köpa lite färdgodis för. Som jag sa till Therese, jag har inte råd att åka hem från Lund. Där blev jag så bortskämd med allt, när jag kommer hem kommer jag plötsligt bli påmind minustecknet framför summan på mitt bankonto.

Nähe, hoppas att databatteriet håller fram tills det är dags att åka igen.

Kommunikationsproblem

Kommunikationsproblem är ganska vanligt förekommande kring mig. Jag pratar gärna för fort och hör dåligt. Ingen är bättre än mig på att stänga av omvärden och tänka på nåt annat (skor, till exempel). Och så är jag så fruktansvärt dålig på dialekter.

Men tack vare Stefan kan jag nu klara mig riktigt bra i de sydligare delarna av Sverige. Tack Stefan! Jag ska hitta på en bra försenad julklapp till dig med, ska du se!

- Jag förstår inte varför ni kallar mannen för Fula-Månsen. Han ser inte värre ut än nån annan.
- Naj, räli e han änte. Men han e ju så himla förtjust i fular.


Haircut?

Megamegamegasugen på att klippa av mig allt hår. Ja, inte allt förståss.

Kort hår är superfint, men jag tror inte att det skulle passa mig och det är därför jag inte gjort slag i saken tidigare - trots att jag funderat på det i flera år. Har alltid haft en ganska tydlig bild av hur jag vill att det ska se ut;




Lite som Gwen Stefani i "4 in the morning".
Hur underbart som helst, men frågan är ju hur mkt styling det kräver? Och passar det mig? Fint hur som helst.




Lite enklare frisyr, men kanske lite tråkig? Och mitt hår är nog för tunt för att det där skulle bli snyggt.




Får man hyllan på köpet?
2010-01-31 @ 21:46:48 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sömnig

Eftersom jag är helt trött efter gårdagen (som för övrigt var superkul, det gör vi om!) så har Koffe diskat och fixat mat (jag har hjälpt till. lite). Nu blir det tacos och filmmys. Jag har tagit det lugnt hela dagen och planerar att fortsätta göra det. Ha en fortsatt bra dag, det tänker jag ha!
2010-01-31 @ 15:05:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjuvlyssnat?

Stina: Senaste tiden har jag inte varit sugen på godis. Jag vet inte varför, men jag har blivit helt galen i chips!
Martina: Vad är det?

Krävs en förklaring, men jag tänker inte ge nån för det är roligast så.

2010-01-29 @ 21:02:43 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens inköp!

Efter en massa krångel (som det så ofta blir när det handlar om min familj) tog jag, mor och far oss in till Örebro med Hindersmässan som mål. Jag mötte upp Stina, och dagens inköp; Inget (om man inte räknar räknar med två par trosor på halva reapriset)! Hur som helst, jag fick i alla fall min efterlängtade avokadosushi, som jag har trånat efter i flera dagar. Dessutom fick jag strumpor av mamma.

Resultatet av dagen:



Ikväll har jag städat, sorterat smink (slängt en massa. duktig Martina) och smycken. Nu hänger halsband och örhängen så fint på sina platser. Sen att jag har möglig disk i diskhon behöver vi inte bry oss om.

2010-01-29 @ 21:00:29 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Olyckligt kär

Glömde ju säga att jag självfallet läser Thess blogg. Men hon är värdelös på att uppdatera ;)

Jag är så olyckligt förälskad i ett par röda lackpumps som jag köpte billigt på tradera. Riktigt hög klack och snygg tå. Mumma. Var superlycklig när de kom på posten, men sjönk som en sten när jag insåg att de var för små. Dumma Martina. Jag kan säkert sälja dem för lika mycket som jag fick ge, men jag vill inte. Inte än. Just nu står de högts upp på min skohylla och blänker. Ska inte jag få ha dem så ska ingen annan få ha dem heller.

2010-01-28 @ 17:25:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bloggtips!

Minns inte vem jag pratade med (Stina kanske? Antagligen Stina) om vilka bloggar vi följer. Jag läser en hel del bloggar, som jag bland annat följer på bloglovin.se. Ja jag vet att jag är lite efter, jag har just upptäckt denna braiga sida där man kan samla alla bloggar man läser och prenumerera på dem. Bara att logga in där så ser man vilka bloggare som gjort nya inlägg. Toppenbra!

På min blogglovin.se:

http://loppisfia.blogspot.com, http://loppisliv.blogspot.com, http://secondhand.blogg.se och http://vintageportalen.se. - Jag gillar att läsa om andra som har lika stort intresse för second hand som jag har. Massa underbara bilder som ger inspiration, både kläder och inredning.

http://tjuvtittat.se, http://tjuvlyssnat.se och http://felsms.com - Åh, jag dör lite när jag läser dessa. Underbart. Tjuvtittat är min favorit, lite David Batra. Och jag älskar David Batra. Sen vet man ju inte om alla felskickade sms och roliga historier på tjuvlyssnat verkligen är sanna. Men jag hoppas det, det är roligare så.

http://ekandersson.blogg.se och http://channah.blogg.se - Två av mina vänners bloggar (Stina kommer strypa mig). Jag gillar dessa bloggar för att de är skrivna med en hel del humor. Roliga och lätta att läsa. Sa just till Koffe att blogginlägg med bara en massa, massa text läser jag inte, för hur kul är det (jag är själv ganska duktig på att skriva massa, massa text, men det har inte med saken att göra. nu måste jag sluta skriva, paranteser tar plats)?

http://rebeccasvarar.blogg.se - Min vän och före detta klasskompis Rebecca är expert på underbara bloggar.

Ibland läser jag även vissa kändisbloggar, Elin Klings, Fokis och Kenzas bloggar är mina favoriter. Jag vet egentligen inte varför jag läser dem, alla lever de helt skilda liv från mitt. Det kanske är just därför jag gillar dem.

Det var iaf mina favoritbloggar, vilka är era? :) Skaffa bloglovin.se, det är mitt tips!
2010-01-28 @ 15:30:21 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Asos.com

Nån som har beställt därifrån? Nån som vill testa att göra det med mig? Helt snygga grejer. Ganska mycket som inte är snyggt också, men det bortser jag ifrån. Just nu var jag på jakt eftetr klänningar/toppar med djup rygg, och det fanns en hel del att välja på, så jag visar några exempel. Ge mig!



Svart klänning med spets. Skulle vara grymt snygg med brungråa strumpbyxor och mina snörkängor till. Åh.



Svart topp i nåt sammetsaktigt tyg.




Klänning med puffärmar.



Strumpbyxor med söm (hade inte riktigt med saken att göra), hur snyggt är inte det?

Snyggt. Tur att det inte kostar nåt att drömma.
2010-01-27 @ 22:13:15 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Parteyparteyhelg

Iiiiiih nu är jag trött! Har haft en superrolig helg men nu ska det blir skönt att gosa och äta cheeze ballz med Koffe. 

Gårdagen började hemma hos mig med rosa pantern och tranbärsdrinkar i sällskap av Mathilda. Vi sprang till tåget (var tog all tid vägen?) och Mathilda blev halvt ihjälklämd i tågdörren. Väl i Örebro vinglade vi iväg i våra höga klackar och landade på norr, där födelsedagsfirandet var i full gång. Vi åt supergod tårta och lärde oss skånska. Jag drack lite för mycket och var lite för pinsam, men jag hade det hur som helst supertrevligt!

Vi hade det lite för trevligt, för vi var tvugna att springa igen, denna gång för att inte missa bussen hem. Idag protesterar rumpa och lår för fullt, de tycker inte att jag ska röra på mig på det där sättet. De är inte vana.

Nu ska jag äta nudelwok (yummie!), ta ett bad och sen vandra vidare hem till Koffe. Tack för en jättebra helg, tjejor!


<3 rosetter


Knallrosa nagellack på g!


Såå fin!

Note: Småspring några kilometer i högklackat om dagen, bästa träningen ever!
2010-01-24 @ 17:04:20 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Snart ses igen?

Gårdagskvällen bestod av många bra grejer. På kvällen tog jag tåget in till stan och mötte upp Stina, för att stanna till och hämta varsin sushi och åka hem till henne. Vi delade på en flaska vin och hade supertrevligt. Sedan åkte smink, hårfix och klänningen på, och vi drog vidare in till Pitchers. Tanken var att vi skulle sitta där en stund och bara dricka varsin drink, men det var så trevligt att vi blev kvar. Varsin drink blev istället flera drinkar och lite cider. Det var verkligen jättelänge sen jag och Stina sågs (varför?!), så det blir en del att prata om. Nu lånade hon i alla fall min nya topp som jag är tvungen att ha tillbaka, så nu är vi ju helt enkelt tvugna att ses snart igen! Samma grej med Thess, hon har mina favoritörhängen, jag måste ha tillbaka dem och därför måste hon och jag ses snart (post, vad är det?).

Underbara maträtt!




Ikväll är det födelsedagsparty i Örebro som gäller! Får se hur jag mår imorrn, man är ju inte 18 år längre, liksom.

2010-01-23 @ 15:56:27 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fynd, yeah!

Åh herregud, när blev klockan såhär mycket? Det har varit full fart hela dagen. Ikea + Bra och begagnat + Granngården + klädaffärer på Marieberg + Willys = Heldag med mamma.

Tanken med dagen var att jag skulle storhandla mat, och så blev det. Kyl, frys och skafferi gick från ekande tomma till fulla av braig studentmat (pasta, nudlar, köttbullar och pulversoppor). Självklart så var jag ju bara tvungen att fynda lite kläder på rean också, trots att jag inte hade råd;



Rosa klänning med svart spets, svart diadem med stor rosett, svart topp med spetsdetaljer och trosor med rosett. Allt för under 200 kronor, som hittat!

Nu är jag supertrött, men ska faktiskt traska vidare till Koffe alldeles strax. Jag har blivit en mes och gillar inte att sova själv.
2010-01-20 @ 22:47:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sömnig föreläsning

Inatt har jag sovit tre timmar. Vet inte varför men jag kunde verkligen inte somna. Nu ska jag iväg till skolan och sitta på föreläsning i några timmar, blir spännande att se hur det slutar! Får sätta mig långt bak så att inte läraren ser om jag skulle råka nicka till.

Datorn får nog stanna hemma men som sällskap på tåget har jag nya ELLE som damp ner i min brevlåda igår. Härligt!
2010-01-19 @ 08:18:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ovanliga örhängen





Visst är de härliga? Jag hittade dem på tradera och snart sitter de i mina öron. Jag hoppas att de kan stilla mitt chokladbegär lite, men det kanske bara blir värre?

2010-01-18 @ 23:07:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


maha



hihi ja, lite likheter är det allt :)
2010-01-18 @ 01:01:28 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mys utan pengar

Åh, vilken lovely helg jag har haft. Bara myst hela helgen. Att vara fattig har tydligen sina fördelar. Visst var det väl lite tråkigt att jag inte kunde köpa den där grymt fina ljuskronan jag hittade på ett överskottslager igår, men förhoppningsvis finns den kvar när jag väl får pengar, och då ska den bli min!

Har just drömt mig bort i H&Ms vårkatalog med heminredning. Hur fint som helst! Deras grejer finns på hm.com också, men visst är det nåt speciellt med att sitta och bläddra i kataloger? Själv skulle jag inte ha nåt emot att sova i deras fina påslakanset i satin. Tror jag skulle sova som en prinsessa då.

2010-01-17 @ 22:50:03 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


7 månader, darling.

7 månader med min bejb idag!



Helt sanslöst att tiden har gått så fort. En snabbspolning av hur det gick till;

1. Sommar 2008 - Jag träffar Koffe på party. Jag tycker verkligen inte om honom. Hihi.
2. Fortsättning på 2008 - Träffar Koffe lite då och då. Tycker fortfarande inte om honom.
3. Nån gång i början av juni 2009 - Party hos mig, men alkohol inblandat såklart. Det ena ledde till det andra. Jag är helt plötsligt alldeles sprallig. Nykär?
4. 16 juni 2009 - Bestämmer mig för att ge honom en nykter chans, och får en helt ny bild av honom. Ja, jag är nykär.

Sanningen är den att han har dragit upp mig på fötter och gett mig en helt ny syn på livet. Jag har gått från det liv jag under flera år varit van vid, med bristande självkänsla och en mörk syn på framtiden, till ett liv fullt av sprallig livsglädje. Och det tog honom typ ett par veckor.

Fast min nyvunna livsglädje för inte bara gott med sig. Nu vill jag så mycket, och jag har sån beslutsångest. Jag vill flytta, bo överallt. Bo utomlands. Utbilda mig på en helt annan ort. Testa helt nya grejer. Uppleva hela världen. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt jag vill, och jag vet inte vilka beslut jag ska ta!

2010-01-16 @ 22:31:08 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagkväll

Eftersom jag inte hade råd att roa mig den här fredagkvällen passade jag på att ägna den åt att sortera lite kläder att sälja (passande). Och tro det eller ej, men det blev en hel del kläder. Jab börjar bli bättre på att göra mig av med saker tror jag! Har inte bestämt mig om det blir bloppis, tradera eller loppis med kläderna än dock. Men om nån känner sig klädfattig är det bara att höra av sig ;) orkar inte lägga upp alla bilder nu, men kan bjuda på ett smakprov;




Idag var jag ute och gick på vad som kändes som en lååångpromenad med Alma. Det visade sig att vi bara var ute i 45 min. Det märks med andra ord att jag inte är ute och rör på mig lika mycket nu för tiden. Jag var helt slut.
Fint väder var det iaf, och min trogna mobilkamera lyckades fånga landskapet ganska bra.








Nu är jag oerhört hungrig. Känner mig lat och värmer en färdig matlåda från frysen.

2010-01-15 @ 23:31:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rubbad dygnsrytm, hejsan!

Ja, sömnproblem. Men det gör inte så mycket, det är ganska mysigt att ligga vaken och bara gosa med en varm och mysig älskling inpå morgontimmarna. Inte så roligt för honom då han ska upp tidigare än mig (men inte jättetidigt), men det bryr sig ingen av oss om. Kanske ska vi se en film till inatt, vi somnade till den förra så vi har väl redan tagit igen lite förlorad nattsömn (och så undrar jag varför jag har svårt att sova).

Men i samband med mina nyårslöften ska det här inte få fortsätta. Jag måste ställa tillbaka dygnet lite, för det här är ju pinsamt. Men jag tänker inte börja riktigt än. "Januari hör till föregående år" sa Ellinor igår. Det håller jag med om. Januari är inte den bästa månaden att börja med alla nya vanor, i alla fall inte på en gång. Det är ju just den här mörka och kalla månaden, när man ännu inte ser nåt ljus i tunneln (åh, våren är långt borta) som alla onyttiga vanor behövs :)

2010-01-13 @ 00:47:40 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gårdagen

Gårdagen spenderades hos Ellinor och hennes son. Vi åt prinskorv, tittade på Kalle Anka, flyttade möbler, lekte med transformers och pratade skit. Vi pratade om våra kärlekshandtag och hur vi skulle bli av med dem, bland annat att vi skulle spänna rumpan i tio sekunder några gånger när vi såg på tv. En liten stund verkade det som att jag hade bestämt mig, att nu skulle det vända och jag skulle komma tillbaka till mitt vanliga lite mer slimmade jag igen.

Så blev det inte. Vi avslutade kvällen med kakor, tortillachips, nyponsoppa och filmen Dödens våning. Inga rumpknip vad jag kommer ihåg. Vi kom överens om att filmen fick en svag tvåa, då endast för ganska bra skådespelare.

2010-01-12 @ 14:37:00 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Halsband på väggen

Med denna fina väggkrok som jag hittade på Lagerhaus blir halsbanden (eller nåt annat) en fin dekoration på väggen. Tavlor är överskattat, liksom. Det som är bra är att ju fler halsband, desto snyggare. En bra ursäkt att få köpa nya snygga smycken, med andra ord :)











Ja, jag har hål i väggen. Det är inte efter mig.

2010-01-11 @ 11:48:06 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Beslutsångest

Jag önskar att nån kunde stå med en pekpinne och alltid säga hur jag ska göra och vilka beslut jag ska ta. Det är så jobbigt att behöva tänka ut sånt själv, inte minst för att skulle det bli fel är det bara jag själv som bär skulden.
2010-01-10 @ 20:19:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grej of the day






En söt sytillbehörsask som jag hittade på en loppis idag. Innehållet var mindre viktigt, det var asken jag ville ha. Nu ska jag bara komma på nåt bra att förvara i den, läppstift kanske? Ursäkta dålig bildkvalité.

Nu blire lördagsmys med Koffe. Jag kommer säkert somna.

2010-01-09 @ 22:03:15 Permalink Loppisfynd Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vill ha!

Jag behöver en ny väska. En som är tillräckligt stor att förvara ett par skolböcker, sminkväska, plånbok och pass, men som samtidigt inte är för stor så att man tappar bort alla grejer. Och så ska den vara snygg också. Jag har fått denna favorit från chapnlle.com



Dessvärre passar den inte riktigt min plånbok. Då menar jag inte att de inte matchar, utan att jag inte har råd med den (humor på hög nivå). Till min stora lycka hittade jag denna på Lindex:


Får bli mitt första inköp när lönen kommer :)
2010-01-09 @ 20:21:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sovmorgon!

Första sovmorgonen på ett tag, mys.



Idag ska jag hem och göra servettdecoupage med mamma, hoppas det blir bra! Annars ska jag hem och se på när mamma gör servettdecoupage åt mig. Jag kan inte rå för att jag inte ärvde hennes kreativa sida.

2010-01-09 @ 11:38:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tik Tok





Det där med att gå upp på morgonen är inte riktigt min grej, men det blir i alla fall lite roligare med min nya härliga väckarklocka som jag fyndade på loppis för några veckor sedan. Vakna chic, liksom. Heh.

Fredagkväll och jag har inget inplanerat, jag har inte råd att ha nåt inplanerat. Jag äter salta pinnar och är helt speedad på cola. Drack en hel liter när jag satt med tentan för några timmar sen, för att hålla mig pigg och alert. Jag är lite för lättpåverkad, jag blir som ett barn när jag dricker och äter sött, och koffein tål jag nog inte alls (:

2010-01-08 @ 19:33:02 Permalink Loppisfynd Kommentarer (0) Trackbacks ()


Smaskiga smycken



Sött halsband med kungakrona :) Hoppas det blir mitt.


Har spenderat en eftermiddag med att bjuda på smycken på tradera.se. Jag är riktigt traderaberoende. Det är faktiskt inte som många tror, en sida med begagnade grejer. Tvärt om är nästan det mesta (i alla fall av de grejer jag tittar på) alldeles nytt. Det finns många som säljer ut lager och varupartier, beställer grejer billigt från andra länder och säljer osv. Det blir ju många billiga kopior där det är lite si och så med kvaliten, men eftersom jag är en obotlig, och fattig, samlare så bekymrar det mig inte så mycket. Det är som sagt ett beroende. Tradera - du är min drog!

2010-01-07 @ 22:58:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Motivation för motion

Ja, så heter kurslitteraturen som jag läser. Motivation för motion. Passar kanske bra nu såhär efter nyår när alla nyårslöften ska träda i kraft. Usch. Jag skulle ha lovat att äta mer onyttigt och röra på mig mindre istället.

Å andra sidan känns det väldigt knepigt att vara tvungen att sitta och läsa en massa om hur viktigt det är med motion, när man själv inte hinner motionera. Här hinns ingen motion med inte. Jobb idag och imorgon (som iofs blir lite motion bara det, i alla fall om man jämför med den brist på motion jag haft de senaste veckorna) och tenta på fredag. Huga

Det är tur att min nya parfym kom med posten idag. Den har jag längtat efter. Lite frisk och fruktig doft piggar upp i vintermörkret, och tentadimman.

Miss O Fashion Prinsess

2010-01-06 @ 17:48:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vinterland

Det här är för mina vänner nere i skåne;

40 cm snö och -24 grader. Riktig vinter.



Nånstans i norrland sitter kanske nån nu och hånar mig för det här. Men jag har sällan läsare från norrland så det gör inte så mycket.

Hade kunnat bli en superbra bild, men så har jag ju bara min mobil. Varför önskade jag mig inte en digitalkamera i julklapp? Får bli en "ibland måste man faktiskt unna sig själv nåt" -present till mig. När jag får pengar alltså. Hah.

2010-01-05 @ 20:25:32 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Favoriter goes fotomodeller

Och appropå Lund, jag har ju helt glömt bort att nämna den måndagskvällen när Thess och Daniel fick testa på att vara fotomodeller. Hur coolt som helst! Tanken var att det skulle bli fotografering i bröllopskläder, men efter att ha strosat omkring på ett köpcentrum hela dagen var vi inte jättepepp på att sätta igång med bröllopsklänningen som tar en evighet att krångla på. Nepp, det fick bli ett helt annat tema istället. Det enda som påminde om bröllopet var självaste fotografen, som faktiskt var deras bröllopsfotograf! Han vet verkligen vad han gör, hur duktig som helst är han. Både Daniel och Therese verkade trivas utmärkt, och båda gjorde grymt bra ifrån sig. Resultatet kunde inte bli annat än sjukt många snygga bilder!


Kontrast, hejsan!



Jag kan sitta i evigheter och kolla igenom bilderna. Ingen av dem är redigerade, men det behövs faktiskt inte. Helt stolt över mina favoriter blir jag.

Och ja, jag har tillåtelse från både fotograf och modeller att använda bildetrna :)

Eftersom Thess betyder så mycket för mig ställde jag minsann också upp på att vara med på några bilder, men något inom mig dör lite varje gång jag råkar se dem så de bilderna får aldrig mer nämnas.

2010-01-05 @ 00:52:55 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lund!

Otroligt vad tiden går fort när man har roligt. Tyckte att en vecka i Lund skulle vara jättelänge, men den försvann huxflux och nu sitter jag hemma i soffan igen. Jag har haft det helt underbart - hur kan man annars ha det i en underbar stad med underbara människor? Önskar att jag kunde plocka med mig hela Lund och placera utanför min lägenhet.

Har inte hunnit skriva så mkt om mina sista dagar i Lund. Sist avslutade jag med att jag och Thess skulle till ett stort köpcentrum och kolla New Yorker, som inte finns här i Hallsberg/Örebro. Sagt och gjort. Otroligt vad snygga underkläder de har där. Vi passade även på att utföra en god gärning, vi "räddade" en liten bortsprungen pojke. Han var så söt och alldeles ledsen. Vi gick in i leksaksaffären och bad om hjälp och medan expediten ringde efter vakten tittade vi på byggare Bobs grävskopa och jag blev helt full av "jag vill ha barn"-känslor. Har aldrig riktigt upplevt det förut.

Sen köpte vi alkohol också. Världens sötaste små vodkaflaskor med olika smaker i 5-pack. Lyckades inte få med några bilder, tyvärr.

På onsdagen följde jag med till jobbet på Ica. Oh vad roligt det var. Thess envisas med att mina få timmar som jag "hjälpte" henne på jobbet var betalning för de de bjöd mig på under veckan jag var där. Men för det hade jag nog behövt jobba flera veckor.

Sen blev det nyår! Här kom vodkan till användning. Hemma hos Daniels storebror Stefan blev vi bjudna på otroligt god mat. Vi spelade spel och drack goda och mindre goda drinkar. Ett sånt nyårsfirande slår utgång och stora fester mer hästlängder.



Strax innan tolvslaget gick vi ut för att beundra alla vackra fyrverkerier. Och pussa in det nya året.



Mitt första nyårslöfte till 2010 är att besöka Lund oftare. Det som är bra med det nyårslöftet är att jag vet att det kommer vara hur lätt som helst att följa.
2010-01-03 @ 22:54:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemresa

Göteborg i ett par timmar nu. Hade varit riktigt trevligt om jag inte hade haft så mkt packning. Hade jag inte haft det hade jag kunnat spendera dessa timmar åt att strosa omkring i en fin stad med ett fint väder - men min packning är inte att leka med. En stor väska på hjul och en dataväska som inte alls innehåller bara dator, utan lite allt möjligt som fått plats.

Helst skulle jag vilja ha tag på en Swedbankautomat för att ta ut mina sista pengar och köpa lite färdgodis för. Som jag sa till Therese, jag har inte råd att åka hem från Lund. Där blev jag så bortskämd med allt, när jag kommer hem kommer jag plötsligt bli påmind minustecknet framför summan på mitt bankonto.

Nähe, hoppas att databatteriet håller fram tills det är dags att åka igen.
2010-01-02 @ 12:24:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommunikationsproblem

Kommunikationsproblem är ganska vanligt förekommande kring mig. Jag pratar gärna för fort och hör dåligt. Ingen är bättre än mig på att stänga av omvärden och tänka på nåt annat (skor, till exempel). Och så är jag så fruktansvärt dålig på dialekter.

Men tack vare Stefan kan jag nu klara mig riktigt bra i de sydligare delarna av Sverige. Tack Stefan! Jag ska hitta på en bra försenad julklapp till dig med, ska du se!

- Jag förstår inte varför ni kallar mannen för Fula-Månsen. Han ser inte värre ut än nån annan.
- Naj, räli e han änte. Men han e ju så himla förtjust i fular.

2010-01-01 @ 13:18:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0