Semester no more

Nu är jag tillbaka i Lund! Jag har haft toppenväder HELA veckan, och tittar man efter riktigt noga kan man nog hitta en ny fräken på näsan. Annars har jag inte fått nån färg alls. Förkylningen börjar som tur är gå över och jag känner mig riktigt nöjd och utvilad, även om jag verkligen kommer sakna att vara hemma och bli bortskämd.

Jag gjorde knappt nånting av det jag planerat under semestern, men det gör inte så mycket. Jag tänkte ge en liten bildföljetong av min mammas speciella (en aning tveksamma?) och fantasifulla trädgård. Jag kan börja med trädgårdssängen. Mamma har en himmelsäng i trädgården. Ja, det är sant. Kolla bara!

 

Ni kan tro att det är skönt att ligga där en varm sommardag! Jag brukar somna.

Semester No.3

Jag får tydligen inte ALLT serverat här hemma. Vill jag ha rosengelé måste jag tydligen plocka rosenbladen själv, haha. Tack vare det tveksamma vädret och att min mamma beskärde (thats right, det heter faktiskt "beskärde" och inte "beskar") rosenbusken i våras så blommade denne fortfarande. Det kommer dessutom ännu mer knoppar, så det räcker till ännu en omgång gelé, eller varför inte saft?

 

Tio minuter och 2618468359 småkryp senare...



Resultatet blir en helt galet god rosengelé.


Inte ätit rosengelé nån gång? Jag tänkte först skriva att de som är nyfikna är välkomna till mig på middag i höst, men sen kom jag på att det inte går eftersom att i höst är jag i London! Det går dock självklart bra att hälsa på mig och bli bjuden på rosengelé innan eller efter det.

Semester No.2

Sommar utan auktion är som vinter utan snö. Därför passade jag självklart på att följa med mamma och pappa till en auktion här i trakten. Ett riktigt familjenöje. Det bästa av allt är att pappa är så galen i att bjuda och vinna att jag bara behöver peka på vad jag vill ha, så bjuder han, och resultatet av detta;

Aldrig mer ett rangligt Ikea-skrivbord. En sekretär är så himla bra eftersom man faktiskt kan stänga in allt stök och skräp som annars alltid hamnar på skrivbordet. Snabbstädat! Översta lådan planerar jag att ha tom, så jag kan slänga in datorn där när den inte används (hahahaha). Bästa av allt var nog ändå priset, en knapp hundralapp.

I övrigt köpte mamma en barnvagn. En galet snygg äkta 60-tals Emmaljunga. Jag gillade den, men jag gillade inte den menande, stränga blicken hon gav mig när hon betalade den. Eller alla andra leende blickar från folk som vände sig om och tittade uppuntrande på min mage.

 



Semester No. 1

Jag är inne på dag 4 av min semester. Jag är helt överlycklig över det fina vädret! Måndagen höll på att sluta i katastrof, alltså att jag i vanlig ordning höll på att missa mitt bokade tåg (den här gången kan jag dock helt ärligt säga att det inte var mitt fel). På grund av detta bidrog jag klockan 8 på morgonen till en massa brutala uppvaknanden hos min närmsta bekantskapskrets, det ska kännas att man känner mig! Hur som helst, det löste sig eftersom jag har världens bästa vänner som ställer upp i vått och torrt!

Nu är jag hemma hos mamma och pappa och kurerar mig eftersom jag drabbats av värsta sommarförkylningen ever. I måndags;

Invigde jag realångklänning och reaballerinor...



... och förvånades över hur snabbt min mamma lyckats förvandla den soptipsliknande och spindelbebodda lekstugan till något som liknar en liten minisommarstuga. Hej och välkommen hem till mig.



Till och med nyplockade blommor på en liten spegelskänk.



Och så plockade jag körsbär och busade med hunden. Tills jag insåg att det inte är de bästa sysslorna att utföra iklädd en ny vit klänning.

Hemskheter

Igår slogs jag så av att alla var så glada. Alla log lördagsmysleenden, kom in och köpte godis eller groggvirke. Pussades och skrattade. Inte en enda ledsen min. Jag log ju också.

Hur som helst. Norge. Vidrigt. En sådan rekation är naturlig när det är så nära och påtagligt, eller hur? Visst sker hemskheter som är för svåra för att föreställa sig överallt, men Norge ju är så fredligt och räknas som både välutvecklat och modernt. Jag tänker mig att sånt inte sker i moderna sahällen.

Kände mig bara tvungen att nämna det för att visa att jag inte är oberörd. Vem kan egentligen vara det, trots lördagsmysleenden? Jag tänkte också beklaga mig över att jag min sista jobbdag innan semestern vaknade upp med halsont och feber. Ett litet mesproblem i jämförelse dock. Jag ska trösta mig med te och smälta halstabletter. Kan tala om att det inte är en bra grej att lägga halstabletter ovanpå torktumlaren när den används. De blir lätt kladdiga.

Imorgon åker jag hem och blir bortskämd! Jag har på ryktesvägar hört att mamma har inrett (dvs. slängt in en gammal tältsäng) i min gamla lekstuga och tycker att jag ska bo där. Bara för att deras planerade gästrum fortfarande är kaos. Jag ska bo i en fuktig lekstuga med endast en massa spindlar som sällskap. Så bortskämd kommer jag kanske inte bli, ändå?

Mitt framtida hem?


Dagens kund

Döttrar ~ 3 och 5 år lägger upp två godisaskar och en godispåse på rullbandet.
Jag: Nejmen, vilka godsaker!
Pappa ~ 40 år, fruktansvärt skyldigt: Vi ska på utflykt!

Ja. Du FÅR köpa godis till dina barn, det är helt okej. Kraken.

Dagens Martina

Kille ~ 35 år: Har ni inte färdigt kaffe?
Jag: Sånt där man häller upp och dricker?
Kunden vet inte om han ska skratta eller tycka synd om mig.

Det är tur att det finns de som är födda med humor, annars skulle jag inte ha några vänner.

For the record kan jag säga att jag mest blev förvirrad över att han kom in på Ica och frågade efter automatkaffe, jag tänkte att det kanske var snabbkaffe han ville ha.

Dagens kund

Dotter ~ 6 stirrar uppenbart superimponerad på Cashguarden, apparaten som tar emot betalningen och spottar ut växel, eller som i detta fall spottar ut pappas uttagna pengar.
Dotter: VAD är det där?!
Pappa: Den får man pengar av.
Jag: En sån skulle man ha hemma, eller hur?
Dotters ögon blir stora som tefat.
Dotter: Pappa, en sån MÅSTE vi köpa!
Pappa ser bekymrad ut.

Le Fabuleux Destin d'Amélie

Om jag hade varit med i Amelie från Montmarte hade jag blivit presenterad ungefär såhär;

"På en gata mellan den rosa pizzerian och tågbroarna bor Martina. Martina tycker om allt som har cocosdoft och gillar hästar men har aldrig varit en begåvad ryttarina trots envisa försök. Hon ogillar överplockade ögonbryn och att ha stubbiga eller torra ben. Hon har aldrig förstått tjusningen med Twilight utan föredrar att i timtal försvinna in i Harry Potters värld. Professor Snape är hennes favoritkaraktär. Martina tycker att ett fast, ordenligt handslag är något av det viktigaste och sexigaste hos det motsatta könet."


Typ. Det låter självklart jättefint uppläst av en elegant mansröst på franska.

Inför semestern

 

Nu är det en vecka kvar tills jag har semester i 7 dagar. Planen är att åka hem till mamma och pappa och bli galet bortskämd. Äta min favoritmat som mamma lagar och åka på loppisar och auktioner. Och rida. Det är inte sommar utan ridning.

 

 

Hur som helst. Om nån vill hänga i parken, dricka vin på balkongen, loppisshoppa eller nåt annat trevligt nästa vecka, så hör av er!


I min väska

Bara jag som tycker att det är hysteriskt spännande att se vad andra har i sin väska? Jag tycker dessutom att det är hysteriskt spännande att se vad jag har i min, jag vet verkligen inte själv. Jag proppar den alltid så full med bra-att-ha-grejer att det inte är konstigt att jag sliter ut väskor på löpande band. De spricker liksom i sömmarna.

Har jag en för stor väska blir jag arg för att jag aldrig hittar nåt i den (och allt det som man faktiskt använder hamnar alltid längst ner, no matter what) och har jag en för liten väska blir jag arg för att inget får plats. I-landsproblem a la Martina.

Såhär ser det ut just nu;

 

1. Väska från Bra och Begagnat.
2. Världens godaste doft, en bodysplash från Aquolina. Cocosdoft naturligtvis. Hör till en av de mest välanvända grejerna i väskan.
3. Hårspray i miniformat. Alltid Proffs.
4. Rosa plånbok med skor. Jag hade kunnat visa innehållet i den också. Om den hade haft nåt.
5. Minideo. Har ingen annan deo så den här rymmer lite då och då och hamnar på badrumshyllan istället. Dumt.
6. Rosa mobil. Vad är en iphone?
7. Söta fodral till diverse tjejgrejer (taponger, bindor och ipren).
8. Pass i skopyntat fodral. Nej, jag har inget körkort. Folk blir bestörta över att jag har med mig passet, tänk om nån skulle sno det av mig? Jag misstänker att de flesta inte fattar att det faktiskt är ett pass där i, eftersom det är fullt av skor på. Och jag misstänker att inga tjuvar läser min blogg.
9. Mjukgörnade till läpparna, i det här fallet i cupcakeform. Med cocosdoft naturligtvis.
10. Fickspegel.
11. Solglasögon från Lindex.
12. Kam.
13. Våtservetter. Kan tyckas galet överambitiöst, men jag kan erkänna att jag alltid glömmer att de finns där, så jag har konstant servettpanik ändå (eftersom jag konstant dräller, kladdar och spiller).
14. Bodylotion. Med cocosdoft naturligtvis. Mest bra att ha ifall man tar av sig strumpbyxorna/legginsen under dagen och inte vill traska omkring med krackelerade ben.
15. Hårsnoddar och hårnålar. Massor av hårnålar. Jag planerar inte att ha de där, de hamnar där allt eftersom jag tar av mig dem under dagen.
(16. Kameran brukar också ligga i väskan)

 

Och så den mörka sanningen;

Div. kvitton, brev, komihåglappar och biljetter. Kalendern och mp3:n ligger också alltid i väskan men jag glömde dem förut eftersom de inte låg i väskan.


Dagens kund

Dotter ~ 6 år, anklagande: Pappa, jag SÅG att du kollade på glassen!
Pappa ~ 40 år, trött: Vad innebär det då?
Dotter, ondskefullt: ATT DU VILL HA!
Pappa ser bekymrad ut.


Hej, jag jobbar på Ica nu och förutom att i hemlighet memorera alla mer eller mindre roliga kommentarer från kunder (pappor med barn är by far de roligaste) så finns nog inget intressant att säga om det. Men jag kan väl nämna att Icas Bruna bönor tog slut idag, så vill ni ha det så kan ni handla det någon annanstans än på Ica Satelliten i Lund. Så nu vet ni.


Annars då? Inte så mycket faktiskt. Lite filmmys, party och parkhäng hinns med mellan jobb och sovpassen. Mina stackars vänner får ha otroligt tålamod med min trötta latmask. Jag har en oändlig önske-to-do-lista och det börjar bli ont om tid, det är tur att Lund finns kvar även efter sommaren! Lund är så himla bra.

Såhär ser Lund ut mest överallt.

 

 

 




Semester no more

Nu är jag tillbaka i Lund! Jag har haft toppenväder HELA veckan, och tittar man efter riktigt noga kan man nog hitta en ny fräken på näsan. Annars har jag inte fått nån färg alls. Förkylningen börjar som tur är gå över och jag känner mig riktigt nöjd och utvilad, även om jag verkligen kommer sakna att vara hemma och bli bortskämd.

Jag gjorde knappt nånting av det jag planerat under semestern, men det gör inte så mycket. Jag tänkte ge en liten bildföljetong av min mammas speciella (en aning tveksamma?) och fantasifulla trädgård. Jag kan börja med trädgårdssängen. Mamma har en himmelsäng i trädgården. Ja, det är sant. Kolla bara!

 

Ni kan tro att det är skönt att ligga där en varm sommardag! Jag brukar somna.
2011-07-31 @ 22:09:14 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Semester No.3

Jag får tydligen inte ALLT serverat här hemma. Vill jag ha rosengelé måste jag tydligen plocka rosenbladen själv, haha. Tack vare det tveksamma vädret och att min mamma beskärde (thats right, det heter faktiskt "beskärde" och inte "beskar") rosenbusken i våras så blommade denne fortfarande. Det kommer dessutom ännu mer knoppar, så det räcker till ännu en omgång gelé, eller varför inte saft?

 

Tio minuter och 2618468359 småkryp senare...



Resultatet blir en helt galet god rosengelé.


Inte ätit rosengelé nån gång? Jag tänkte först skriva att de som är nyfikna är välkomna till mig på middag i höst, men sen kom jag på att det inte går eftersom att i höst är jag i London! Det går dock självklart bra att hälsa på mig och bli bjuden på rosengelé innan eller efter det.
2011-07-30 @ 20:52:37 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Semester No.2

Sommar utan auktion är som vinter utan snö. Därför passade jag självklart på att följa med mamma och pappa till en auktion här i trakten. Ett riktigt familjenöje. Det bästa av allt är att pappa är så galen i att bjuda och vinna att jag bara behöver peka på vad jag vill ha, så bjuder han, och resultatet av detta;

Aldrig mer ett rangligt Ikea-skrivbord. En sekretär är så himla bra eftersom man faktiskt kan stänga in allt stök och skräp som annars alltid hamnar på skrivbordet. Snabbstädat! Översta lådan planerar jag att ha tom, så jag kan slänga in datorn där när den inte används (hahahaha). Bästa av allt var nog ändå priset, en knapp hundralapp.

I övrigt köpte mamma en barnvagn. En galet snygg äkta 60-tals Emmaljunga. Jag gillade den, men jag gillade inte den menande, stränga blicken hon gav mig när hon betalade den. Eller alla andra leende blickar från folk som vände sig om och tittade uppuntrande på min mage.

 


2011-07-29 @ 11:40:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Semester No. 1

Jag är inne på dag 4 av min semester. Jag är helt överlycklig över det fina vädret! Måndagen höll på att sluta i katastrof, alltså att jag i vanlig ordning höll på att missa mitt bokade tåg (den här gången kan jag dock helt ärligt säga att det inte var mitt fel). På grund av detta bidrog jag klockan 8 på morgonen till en massa brutala uppvaknanden hos min närmsta bekantskapskrets, det ska kännas att man känner mig! Hur som helst, det löste sig eftersom jag har världens bästa vänner som ställer upp i vått och torrt!

Nu är jag hemma hos mamma och pappa och kurerar mig eftersom jag drabbats av värsta sommarförkylningen ever. I måndags;

Invigde jag realångklänning och reaballerinor...



... och förvånades över hur snabbt min mamma lyckats förvandla den soptipsliknande och spindelbebodda lekstugan till något som liknar en liten minisommarstuga. Hej och välkommen hem till mig.



Till och med nyplockade blommor på en liten spegelskänk.



Och så plockade jag körsbär och busade med hunden. Tills jag insåg att det inte är de bästa sysslorna att utföra iklädd en ny vit klänning.
2011-07-28 @ 22:46:57 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hemskheter

Igår slogs jag så av att alla var så glada. Alla log lördagsmysleenden, kom in och köpte godis eller groggvirke. Pussades och skrattade. Inte en enda ledsen min. Jag log ju också.

Hur som helst. Norge. Vidrigt. En sådan rekation är naturlig när det är så nära och påtagligt, eller hur? Visst sker hemskheter som är för svåra för att föreställa sig överallt, men Norge ju är så fredligt och räknas som både välutvecklat och modernt. Jag tänker mig att sånt inte sker i moderna sahällen.

Kände mig bara tvungen att nämna det för att visa att jag inte är oberörd. Vem kan egentligen vara det, trots lördagsmysleenden? Jag tänkte också beklaga mig över att jag min sista jobbdag innan semestern vaknade upp med halsont och feber. Ett litet mesproblem i jämförelse dock. Jag ska trösta mig med te och smälta halstabletter. Kan tala om att det inte är en bra grej att lägga halstabletter ovanpå torktumlaren när den används. De blir lätt kladdiga.

Imorgon åker jag hem och blir bortskämd! Jag har på ryktesvägar hört att mamma har inrett (dvs. slängt in en gammal tältsäng) i min gamla lekstuga och tycker att jag ska bo där. Bara för att deras planerade gästrum fortfarande är kaos. Jag ska bo i en fuktig lekstuga med endast en massa spindlar som sällskap. Så bortskämd kommer jag kanske inte bli, ändå?

Mitt framtida hem?

2011-07-24 @ 11:49:53 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagens kund

Döttrar ~ 3 och 5 år lägger upp två godisaskar och en godispåse på rullbandet.
Jag: Nejmen, vilka godsaker!
Pappa ~ 40 år, fruktansvärt skyldigt: Vi ska på utflykt!

Ja. Du FÅR köpa godis till dina barn, det är helt okej. Kraken.
2011-07-23 @ 22:21:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagens Martina

Kille ~ 35 år: Har ni inte färdigt kaffe?
Jag: Sånt där man häller upp och dricker?
Kunden vet inte om han ska skratta eller tycka synd om mig.

Det är tur att det finns de som är födda med humor, annars skulle jag inte ha några vänner.

For the record kan jag säga att jag mest blev förvirrad över att han kom in på Ica och frågade efter automatkaffe, jag tänkte att det kanske var snabbkaffe han ville ha.
2011-07-22 @ 16:38:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens kund

Dotter ~ 6 stirrar uppenbart superimponerad på Cashguarden, apparaten som tar emot betalningen och spottar ut växel, eller som i detta fall spottar ut pappas uttagna pengar.
Dotter: VAD är det där?!
Pappa: Den får man pengar av.
Jag: En sån skulle man ha hemma, eller hur?
Dotters ögon blir stora som tefat.
Dotter: Pappa, en sån MÅSTE vi köpa!
Pappa ser bekymrad ut.
2011-07-20 @ 22:04:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Le Fabuleux Destin d'Amélie

Om jag hade varit med i Amelie från Montmarte hade jag blivit presenterad ungefär såhär;

"På en gata mellan den rosa pizzerian och tågbroarna bor Martina. Martina tycker om allt som har cocosdoft och gillar hästar men har aldrig varit en begåvad ryttarina trots envisa försök. Hon ogillar överplockade ögonbryn och att ha stubbiga eller torra ben. Hon har aldrig förstått tjusningen med Twilight utan föredrar att i timtal försvinna in i Harry Potters värld. Professor Snape är hennes favoritkaraktär. Martina tycker att ett fast, ordenligt handslag är något av det viktigaste och sexigaste hos det motsatta könet."


Typ. Det låter självklart jättefint uppläst av en elegant mansröst på franska.
2011-07-19 @ 18:50:29 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Inför semestern

 

Nu är det en vecka kvar tills jag har semester i 7 dagar. Planen är att åka hem till mamma och pappa och bli galet bortskämd. Äta min favoritmat som mamma lagar och åka på loppisar och auktioner. Och rida. Det är inte sommar utan ridning.

 

 

Hur som helst. Om nån vill hänga i parken, dricka vin på balkongen, loppisshoppa eller nåt annat trevligt nästa vecka, så hör av er!

2011-07-18 @ 21:56:12 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


I min väska

Bara jag som tycker att det är hysteriskt spännande att se vad andra har i sin väska? Jag tycker dessutom att det är hysteriskt spännande att se vad jag har i min, jag vet verkligen inte själv. Jag proppar den alltid så full med bra-att-ha-grejer att det inte är konstigt att jag sliter ut väskor på löpande band. De spricker liksom i sömmarna.

Har jag en för stor väska blir jag arg för att jag aldrig hittar nåt i den (och allt det som man faktiskt använder hamnar alltid längst ner, no matter what) och har jag en för liten väska blir jag arg för att inget får plats. I-landsproblem a la Martina.

Såhär ser det ut just nu;

 

1. Väska från Bra och Begagnat.
2. Världens godaste doft, en bodysplash från Aquolina. Cocosdoft naturligtvis. Hör till en av de mest välanvända grejerna i väskan.
3. Hårspray i miniformat. Alltid Proffs.
4. Rosa plånbok med skor. Jag hade kunnat visa innehållet i den också. Om den hade haft nåt.
5. Minideo. Har ingen annan deo så den här rymmer lite då och då och hamnar på badrumshyllan istället. Dumt.
6. Rosa mobil. Vad är en iphone?
7. Söta fodral till diverse tjejgrejer (taponger, bindor och ipren).
8. Pass i skopyntat fodral. Nej, jag har inget körkort. Folk blir bestörta över att jag har med mig passet, tänk om nån skulle sno det av mig? Jag misstänker att de flesta inte fattar att det faktiskt är ett pass där i, eftersom det är fullt av skor på. Och jag misstänker att inga tjuvar läser min blogg.
9. Mjukgörnade till läpparna, i det här fallet i cupcakeform. Med cocosdoft naturligtvis.
10. Fickspegel.
11. Solglasögon från Lindex.
12. Kam.
13. Våtservetter. Kan tyckas galet överambitiöst, men jag kan erkänna att jag alltid glömmer att de finns där, så jag har konstant servettpanik ändå (eftersom jag konstant dräller, kladdar och spiller).
14. Bodylotion. Med cocosdoft naturligtvis. Mest bra att ha ifall man tar av sig strumpbyxorna/legginsen under dagen och inte vill traska omkring med krackelerade ben.
15. Hårsnoddar och hårnålar. Massor av hårnålar. Jag planerar inte att ha de där, de hamnar där allt eftersom jag tar av mig dem under dagen.
(16. Kameran brukar också ligga i väskan)

 

Och så den mörka sanningen;

Div. kvitton, brev, komihåglappar och biljetter. Kalendern och mp3:n ligger också alltid i väskan men jag glömde dem förut eftersom de inte låg i väskan.

2011-07-16 @ 14:42:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens kund

Dotter ~ 6 år, anklagande: Pappa, jag SÅG att du kollade på glassen!
Pappa ~ 40 år, trött: Vad innebär det då?
Dotter, ondskefullt: ATT DU VILL HA!
Pappa ser bekymrad ut.


Hej, jag jobbar på Ica nu och förutom att i hemlighet memorera alla mer eller mindre roliga kommentarer från kunder (pappor med barn är by far de roligaste) så finns nog inget intressant att säga om det. Men jag kan väl nämna att Icas Bruna bönor tog slut idag, så vill ni ha det så kan ni handla det någon annanstans än på Ica Satelliten i Lund. Så nu vet ni.


Annars då? Inte så mycket faktiskt. Lite filmmys, party och parkhäng hinns med mellan jobb och sovpassen. Mina stackars vänner får ha otroligt tålamod med min trötta latmask. Jag har en oändlig önske-to-do-lista och det börjar bli ont om tid, det är tur att Lund finns kvar även efter sommaren! Lund är så himla bra.

Såhär ser Lund ut mest överallt.

 

 

 



2011-07-15 @ 23:46:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0