Juligt panikplugg

Trevlig dag som började med frukost på "jobbet". Jag gick upp, drog på mig kläder och cyklade dit till 9. Då hade alla på jobbet redan jobbat i flera timmar. Ibland känner jag mig bortskämd.

Sen försökte jag kombinera julstämning med panikplugg genom att tända ljus i hela lägenheten och dricka kanelte medan jag med ångestblandad förtjusning försökte förbereda mig inför seminariet imorgon. Socialpsykologi är så intressant, men jag tar inte in nåt jag läser.

Kvällen varvades ner tillsammans med Koffe och söt risgrynsgröt.


Redo för jul

Skomakarens barn har trasiga skor. Städerskans hem är... vidrigt? I mitt fall i alla fall. Nu för tiden är jag ju iofs student, så det kanske är lite mer acceptabelt. Min lägenhet är ganska motbjudande. Damm högt och lågt. Jag brukar säga att jag har organiserad oordning på mina grejer. Jag ljuger. Oordningen i min lägenhet är inte ett dugg organiserad. 

Såhär kan vattnet se ut efter att jag dammat möbler. Ser ut som en matig soppa.



Hur som helst, nu doftar min lägenhet citron. Strumporna håller sig vita när jag drar dem i golvet. Dammet sitter på mina kläder och inte på möblerna. Är av någon anledning även full av glitter, tror jag fick det på mig vid sminkbordet någonstans.

Nu ska jag bara sätta upp en stjärna i fönstret och tända förste ljuset i staken, sen är jag redo för advent!

Storstädning

Russinfingrar.
Citrondoft som sticker i halsen.
Dammiga strumpor.
Vatten på golvet.
Ränder på speglarna.

Martina storstädar.

*

"Jag kanske ska ta och massera dig imorgon. Det var flera dagar sen jag gjorde det ordentligt." - Koffe

Vissa har det bra. Jag är en av dem.

Kusinsällskap

I Tisdags var Mathilda här. Vi gick på promenad, drack te, bläddrade i veckotidningar från 50-talet och lyssnade på konstig julmusik. Sen åkte vi till Kupan för att leta roliga kläder att sy om. Kläder blev det inga men däremot kom Mathilda ut med en hel påse snygga vinylskivor. Jag blev lycklig som hittade Fantomen på Operan, och då fick jag den av henne. Hur bra som helst.

Den passar fint på mina nya tavelhyllor som pappa satt upp :)




Hur många kusiner krävs det för att äta upp en pizza? Fyra.
Vi stannade till på Milano för varsin fjärdedels pizza innan vi gav oss iväg till vårdcentralen för att ha det trevligt i en kö i en timma.



Jag var egentligen osäker till att ta vaccin. Det finns så mycket som väger för och emot.
Emot är alla biverkningar, och att jag faktiskt tycker att hela influensagrejen har blivit lite väl uppblåst. Dör inte många av vanlig influensa varje år utan att folk vallfärdar till vaccinet?

Men hur som helst. Jag har ingen lust att bli sängliggandes i två veckor. Jag har dessutom ingen lust att bära runt på en smitta och smitta ner människor i min omgivning. Så fort en influensa går så blir jag drabbad, så jag skulle inte behövat fundera på om jag skulle få den här, snarare när.
Det var helt enkelt värt att ha ont i armen i ett par dagar. Det har gått över nu.

Själva kön hade inte varit rolig om jag inte hade haft så trevligt kusinsällskap.

*

Cattis kom över på en kvällsvisit. Det behövdes för oss båda tror jag. Hoppas att jag inte tråkade ut henne med en massa prat om mig bara.

Toppendag i skolan.
Jag trivs med att studera på distans, men visst finns det nackdelar. Den största är nog att klassen inte hinner träffa varandra så mycket. Det är synd, för jag har så härliga klasskompisar.

Nu ska jag sova. Imorgon kommer Mathilda hit, det var länge sen. Vi ska dricka te och bläddra i tidningar och stå i kö. Det blir supertrevligt!


Money Honey

Snart är den dagen här. Veckor och dagar har gått ofattbart långsamt den senaste månaden. Jag har bara kunnat koncentrera mig på den dagen som snart ska komma. Allt annat har varit oviktigt. Men snaaaaart är det lönedag!
Känns som att det var en evighet sen sist jag fick pengar, och jag har faktiskt ingen aning om var de pengarna tog vägen. Jag har verkligen helt slut på mat. I skafferiet är det enda jag kan hitta några överblivna solroskärnor (när köpte jag dem?) och några burkar med hela konserverade tomater (vad skulle jag med dem till?).

Jag har fått tigga till mig pengar för att ha råd att ta mig in till skolan, och jag har inte haft några pengar att spendera på nöjen och prylar på flera veckor. Och det är inte första gången det är så. Jag undrar om det bara är för mig det blir så? Nån som känner igen sig?





Nog med ömkligt prat! Kvällen har bestått av plugg och plugg och plugg (och bara lite facebook). Imogron ska jag in till skolan. Jag är orehört glad över att min lärare i den här kursen har varit mänsklig nog att lägga föreläsningarna lite senare på morgonen. Han kanske också är morgontrött. Värsta bra med morgontrötta lärare.


Skola vs. Jobb

Har cyklat genom ett sovande samhälle. Det är nästan lite konstigt att en ort som drabbats så hårt av arbetslöshet är så lugn redan klockan 22.

Idag - Jobb
Imorgon - Skola

Jag har saknat mina härliga före detta jobbarkompisar, men idag blev det knappt av att jag träffade nån av dem. Faktiskt så har jag saknat att jobba. Lite i alla fall. Har försökt fundera ut varför och kommit fram till att det nog är för att det känns bra att göra nåt som ger resultat på en gång - men framför allt för att man slipper tänka. Det blir en himla massa tänkande av när det handlar om plugg. Inte min starka sida. Dock skulle jag inte för allt i världen hoppa av skolan för att börja jobba igen. Känns bra att gå i skolan igen.

Helgen - Julmarknad med systeryster. Frövifors, eeey. Typ 2673832 km ut mitt i ingenstans (fröviforsare tänker nog ungefär samma sak när de ska till Viiby, om det nu skulle inträffa att nån nu verkligen hade ett ärende dit).

@ stallet

Klockan är 05.20 och jag sitter fortfarande i stallet och vakar. Egentligen är det ganska mysigt. Vi sitter bland en massa filtar på några halmbalar och dricker te, äter äggmacka och kakor med chokladflarn och tittar på Johan Glans och roliga djur på Youtube. Okej, det hade varit trevligt om vi inte ständigt hade behövat oroa oss för stackars Yoshi. Dock har hon blivit lite bättre nu på morgonkvisten.

Inte sovit en blund på hela natten. Ska bli ganska trevligt att komma hem och krypa ner i Koffes säng, kanske ungefär lagom till det att han måste gå upp. Jag vet inte varför men nåt av det bästa jag vet är att fortsätta sova när nån annan måste gå upp. Kanske beror det på att det nästan alltid är jag som är tvungen att gå upp fast än alla andra sover. Det är inte roligt.

Ursäkta alla evetuella stavfel förresten. Jag behöver nog inte förklara varför det förekommer sånna.

Sjuklingar

Siktar in mig på en sömnlös natt. Yoshi, min systers häst, har haft en släng av kolik idag och mår fortfarande dåligt. Vi har haft våra hästar i över fem år och har aldrig haft några direkta problem med att de har varit sjuka. Lotus har haft sjukdomen fång ett par gånger, men det har snabbt gått över. Men nu, sedan vi flyttade dem till ett annat stall i somaras, så avlöser sjukdomarna varandra. Hästarna är farligt sjuka HELA tiden! Kommer sluta med att hela familjen får magsår om det här ska fortsätta.


Segsöndag

Var tog den här dagen vägen? Det är ju pinsamt, har inte gjort ett DUGG idag. När jag vaknade, vid 12-tiden, satte jag mig vid Koffes dator och spelade Age of Empire III i flera timmar medan Koffe själv låg kvar i sängen. Man kan ju fråga sig vem av oss som på värsta sätt slösade bort dagen.

Innan vi gav oss ut utanför dörren för första gången den här dagen hade det hunnit bli kolsvart ute. Blä.

Nej, nu skulle inte några adventsljusstakar i fönstren skada. Jag pratade med Thess igår (Wiiiie!) och vi pratade julpynt. När är det lagom att börja julpynta? Vi kom överrensom att det är runt första advent. Så jag får gott hålla mig ett tag till. Kan nog tjuvstarta lite nästa vecka, det är nog okej!




Julstämning

Kylskåp, frys och skafferi ekar tomma, vinterskorna är trasiga, vinterjackan är sliten och tunn, kontot ligger på -90 kronor och det är över en vecka kvar till nästa månads pengar kommer, ute hinner det inte bli ljust innan det blir mörkt igen. Men det gör inget. Inte när jag är full av julkänslor.

Tända ljus i hela lägenheten och julmusik på högsta volym. Nej, jag tänker inte ha dåligt samvete. Kan knappt vänta tills jag får börja julpynta - och baka julgodis och lussekatter (be mamma att baka julgodis och lussekatter)!

Det är tur att julen finns. Annars skulle jag totalt deppa ihop den här årstiden.

Lady gaga - Bad romance

De senaste veckorna har Lady gaga - Bad romance strömmat oavbrutet från min Spotify.

Lyssna!

http://open.spotify.com/track/6MjiVEJy1YVuJNFu72OH61


Sömnlös i Hallsberg

Alltid lika otrevligt att inte kunna sova. Jag har en tendens att ligga och tänka för mycket när jag är sömnlös, och jag borde verkligen inte tänka - det slutar aldrig bra.

Helst av allt vill jag gå på en långpromenad, det bästa ever för att skingra tankar. I vanliga fall brukar jag inte ha några promblem för det, kan ju inte påstå att lilla Hallsberg är skräckinjagande ens på natten. Men åh, sen det som hände min raring Thess i fredags så kommer jag nog inte våga mig ut inatt (maha, ja, ni får vara nyfikna!). Tänker på dig, hjärtat!


Nej, jag kommer få sitta och plåga mig själv några timmar till här framför datorn.

Grismartina

Jag erkänner att jag är en riktig GRIS. Hur kan man bo såhär? Min lägenhet är en enda röra. Jag har disk och tvätt upp över öronen. Tidningar och kläder ligger utspridda över hel golvet, i soffan, i sängen, på alla stolar osv. Skor ligger huller om buller i hela lägenheten. Dammsugaren står oanvänd mitt på golvet. Dvd-filmer ligger utrivna framför tv:n. Möbler står där de inte ska stå. Papperskorgarna är överfulla. Spisen och alla köksytor är täckta av grejer och matrester.

Allt är Koffes fel. Om jag spenderade mindre tid med honom och mer tid med att städa min lägenhet så skulle det inte vara såhär. Nu är jag bara hemma och vänder då och då, och när jag väl är hemma så äter jag, duschar, tar på mig nya kläder, pluggar och tittar lite på tv, sen gör jag mig iordning och drar iväg till Koffe igen. Inte någonstans hinner jag med att städa ens det minsta.

Men nu är det ju såhär att jag piroriterar Koffe. Han är helt enkelt värd alla intorkade mögliga rester på tallrikarna, det tjocka dammlagret på skåpen och den stinkande högen med tvätt på badrumsgolvet (och i resten av lägenheten).


Martinamästerkock

Ibland överträffar jag mig själv. Himmel vad gott det blev.



Enkelt. Nyttigt. Billigt. Gott. Kan inte bli bättre.

Jag vill vara rik

En underbar helg följdes av en inte så underbar måndag.
Eftersom att jag som distansstudent är förunnad att ha den dygnsrymt som passar mig bäst ställer inte jag någon väckarklocka. Jag går upp när jag vaknar - utvilad och glad. Jag brukar helt naturligt vakna runt 9-tiden, och det passar mig alldeles utmärkt. Idag sov jag istället till 13 (!) och har varit loj och slö hela dagen. Inte fått nånting gjort trots att jag har så mkt att göra.

Jag hann hur som helst med en snabb visit på Örebro Universitet för att lämna en bok på biblioteket. Nu är jag bitter över att jag var tvungen att lägga 100 kronor på biljetter till och från örebro bara för att lämna en endaste bok. Och inte hade jag ett öre att spendera på stan.  Jag drömde mig bort en stund på HM, åååååh vad mycket fint det fanns, hittade galet många klänningar jag vill ha. Gjorde ett försök att hitta dem på hm.com, och där fanns min favorit:

 

I affären fanns också en underbar puderrosa klänning, men tyvärr fanns den inte på hemsidan.

Jag vill vara rik.

Myshelg

Helgen har varit underbar. Bara lugnt och skönt i två dagar. Jag minns inte ens vad jag gjorde igår. Jag minns bara en massa god mat och godis, och serietittande med Koffe.

Idag firades fars dag med middag hos far och mor (jag bjöd in mig själv. mamma är bäst på att laga mat).
Sedan blev det fika och läsa tidningar hos mormor och morfar. Det är så mysigt.

Mormor har bakat jättegott och morfar löser korsord i tidningen. Kusinerna försöker lösa sudoku och Alma (mammas hund) är helgalen tills hon somnar och inte ens vaknar när det kommer barn som vill sälja jultidningar. Myseftermiddag med min myssläkt.




*

Cola, Marabou Amigo och film med hjärtat.

Nä, jag tror inte att man kan må bättre än såhär.

Hemtentamen

Ikväll senast klockan 23.59 ska hemtentamen vara inlämnad. Det är ingen direkt överraskning att jag fortfarande sitter här och kämpar med den. Fredag kväll och allt. 

Men nu är det bara den värsta biten kvar - läsa igenom och ta mod till sig att skicka in. Jag är jättenervös. Att jag ska ha skrivit fel eller missuppfattat, och sedan missar det när jag läser igenom och skickar in ett alldeles värdelöst och pinsamt arbete. Phu.

Snart kommer i alla fall Koffe. Han får vänta här en stund innan vi tar oss hem till honom, där vi ska krypa upp i hans soffa och se på film. Lite fredagsmys tänker jag ta mig tid till.


Morning time


Inte besatt av skor, bara överdrivet förtjust

På begäran (hihi ja, faktiskt!) följer här bilder på min favoritmöbel - min skohylla!

Tyvärr har skorna på mittenhyllan sett sina bättre dagar. De försvinner, par för par, för varje gång jag gör ett nytt inköp!












Snö!

Förlåt, förlåt, jag bara måste få vara lite negativ idag.

Nej, jag förstår inte alls allas hurrarop över den första snön idag. Det enda jag ser framför mig är fyra månader av slaks, rusk, blöta fötter, kalla öron och fingrar, hala trottarer och vägar och mörker.

Men, jag ska försöka se den positiva sidan av det här;

1. Snö lyser upp kvällar och nätter. Kan tänka mig att många inte tycker att det är så stor skillnad, men vi som bott på en gård långt ute på landet, utan en gatlykta i sikte, vet att det är STOR skillnad.
2. Julen. Jag älskar julen. Tyvärr varar den inte många dagar (åh, förlåt, negativ igen).
3. Myshetsfaktor. Ja, när snön väl ligger där som ett pudrigt, vitt täcke över landskapen, så visst är det helt underbart vackert. Om man sitter inomhus.


Jag ser helt enkelt inte det underbara i det här.


Pluggdejt

Cattis och jag var duktiga och tog oss in till universitetet för en pluggdejt, för att öka pluggmotivationen hos varandra.

Det började bra, vi bestämde oss för att köpa vindruvor och kakor för att hålla oss alerta nog att spendera kommande timmar med näsan i diverse kurslitteratur. Lite godis är man värd, liksom! Jag tror dock inte att någon av oss fick sådär jättemycket gjort, men kakorna och vindruvorna gick åt ändå och om inte annat hade vi en väldigt trevlig kväll!


Cattis in action!




Nu är jag kvällsloj och ska spendera min sista vakna timme med en halv mango och min braiga bok. Snart kommer Koffe och håller mig sällskap. Värsta bra dagen.

Läskig hemtenta

Den här veckan är en sån dära "sitta inne hela tiden och plugga"-vecka. Jag har hemtenta som ska vara klar på fredag. Min första tanke när jag läste igenom frågorna i söndagskväll var "åh, men det här var ju inte så svårt, jag kan ju nästan svara på frågorna med en gång!". Mina nuvarande tankar går inte riktigt i samma riktning. Nu är det pluggångest som gäller, i vanlig ordning.

Funderar på att imorgon ta mig in till universitet i Örebro och sitta på biblioteket där och plugga, där är det faktiskt färre saker som jag hellre lägger min uppmärksamhet på. Som til exempel en argsint Koffe som spelar tv-spel (ja, alltså, han blir argsint av att spela tv-spel). Någon som vet om det är okej att äta godis på biblioteket? Jag måste ju kunna hålla mig vaken!



*

Kvällsbubbelbad med sitt hjärta, typ ett av de bästa nöjena som finns.


Halloween!

Halloween - och med det maskerad! Inte hade jag ett öre att köpa nåt att klä ut mig med, så jag fick köra på "man tager vad man haver"-metoden i år igen. Pinupa fick det bli, det lyckades jag knåpa ihop lite kläder till. 
 
Jag måste erkänna att jag nog varit mer pepp inför att gå ut. I lördags var jag loj och slö utan att vete varför. Jag fick inte ens i mig lite vin. Men väl på Stället i Örebro fick jag mig några härliga dansstunder! Roligast av allt är alla fall att se vilka roliga ideér andra haft när de klätt ut sig. Jag har bestämt för mig att jag var den enda pinupan.

Att se den här bilden påminner mig bara om vilken otroligt stökig lägenhet jag har. Dumlepappret ligger fortfarande kvar.





Koffe kände kanske att han vill bli lika populär som Robert Pattinson i Twilight. I mina ögon är han alltid mest populär.


Storfavorit just nu...

... är utan tvekan Doves härliga duschkrämer! Doftar helt underbart och har en härlig konsistens. Känns bra att ha nåt att längta till tidiga, kyliga mornar när en dusch annars inte känns så lockande.



Girly girly

Kvällen har varit Snickers och Djävulen bär Prada. Stackars Koffe fick minsann stå ut, det var ju bara den här gången. Tro det eller ej, men jag har aldrig varit direkt intresserad av typiska tjejfilmer. Men alla filmer och böcker som inkluderar många skor är ju sevärda.

Dessutom kunde jag inte byta kanal. Min fjärkontroll är borta. Helt borta. Jag har faktiskt letat genom HELA min lägenhet. Jag misstänker skarpt att Alma, som har en förkärlek till att bära runt på en massa saker och lägga dem där hon tycker att de passar (min sko på uteplatsen och vattenskålen under sängen) har burit iväg på den, alternativt svalt den hel. För i min lägenhet finns den inte.

Nu ska jag vara mer girly och läsa En shopaholics bekännelser. Jag känner att jag har en hel del att lära av den boken. För övrigt älskar jag filmen. Den handlar ju om skor.


*

Kan ju inte låta bli att drömma om hur det skulle vara om jag hade massor av pengar.
Kanske förgylla min garderob med nån av dessa godingar från stylebystars.com?




eller denna från chapnlle.com






Nåja, om jag hade massa pengar skulle jag självklart skänka stora summor till hjälporganisationer och bättre behövande, men man måste ju få skämma bort sig själv liiiiite i alla fall.



Juligt panikplugg

Trevlig dag som började med frukost på "jobbet". Jag gick upp, drog på mig kläder och cyklade dit till 9. Då hade alla på jobbet redan jobbat i flera timmar. Ibland känner jag mig bortskämd.

Sen försökte jag kombinera julstämning med panikplugg genom att tända ljus i hela lägenheten och dricka kanelte medan jag med ångestblandad förtjusning försökte förbereda mig inför seminariet imorgon. Socialpsykologi är så intressant, men jag tar inte in nåt jag läser.

Kvällen varvades ner tillsammans med Koffe och söt risgrynsgröt.

2009-11-30 @ 22:50:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Redo för jul

Skomakarens barn har trasiga skor. Städerskans hem är... vidrigt? I mitt fall i alla fall. Nu för tiden är jag ju iofs student, så det kanske är lite mer acceptabelt. Min lägenhet är ganska motbjudande. Damm högt och lågt. Jag brukar säga att jag har organiserad oordning på mina grejer. Jag ljuger. Oordningen i min lägenhet är inte ett dugg organiserad. 

Såhär kan vattnet se ut efter att jag dammat möbler. Ser ut som en matig soppa.



Hur som helst, nu doftar min lägenhet citron. Strumporna håller sig vita när jag drar dem i golvet. Dammet sitter på mina kläder och inte på möblerna. Är av någon anledning även full av glitter, tror jag fick det på mig vid sminkbordet någonstans.

Nu ska jag bara sätta upp en stjärna i fönstret och tända förste ljuset i staken, sen är jag redo för advent!
2009-11-29 @ 21:08:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Storstädning

Russinfingrar.
Citrondoft som sticker i halsen.
Dammiga strumpor.
Vatten på golvet.
Ränder på speglarna.

Martina storstädar.
2009-11-29 @ 20:38:18 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


*

"Jag kanske ska ta och massera dig imorgon. Det var flera dagar sen jag gjorde det ordentligt." - Koffe

Vissa har det bra. Jag är en av dem.
2009-11-29 @ 17:22:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kusinsällskap

I Tisdags var Mathilda här. Vi gick på promenad, drack te, bläddrade i veckotidningar från 50-talet och lyssnade på konstig julmusik. Sen åkte vi till Kupan för att leta roliga kläder att sy om. Kläder blev det inga men däremot kom Mathilda ut med en hel påse snygga vinylskivor. Jag blev lycklig som hittade Fantomen på Operan, och då fick jag den av henne. Hur bra som helst.

Den passar fint på mina nya tavelhyllor som pappa satt upp :)




Hur många kusiner krävs det för att äta upp en pizza? Fyra.
Vi stannade till på Milano för varsin fjärdedels pizza innan vi gav oss iväg till vårdcentralen för att ha det trevligt i en kö i en timma.



Jag var egentligen osäker till att ta vaccin. Det finns så mycket som väger för och emot.
Emot är alla biverkningar, och att jag faktiskt tycker att hela influensagrejen har blivit lite väl uppblåst. Dör inte många av vanlig influensa varje år utan att folk vallfärdar till vaccinet?

Men hur som helst. Jag har ingen lust att bli sängliggandes i två veckor. Jag har dessutom ingen lust att bära runt på en smitta och smitta ner människor i min omgivning. Så fort en influensa går så blir jag drabbad, så jag skulle inte behövat fundera på om jag skulle få den här, snarare när.
Det var helt enkelt värt att ha ont i armen i ett par dagar. Det har gått över nu.

Själva kön hade inte varit rolig om jag inte hade haft så trevligt kusinsällskap.
2009-11-26 @ 11:52:49 Permalink Loppisfynd Kommentarer (2) Trackbacks ()


*

Cattis kom över på en kvällsvisit. Det behövdes för oss båda tror jag. Hoppas att jag inte tråkade ut henne med en massa prat om mig bara.

Toppendag i skolan.
Jag trivs med att studera på distans, men visst finns det nackdelar. Den största är nog att klassen inte hinner träffa varandra så mycket. Det är synd, för jag har så härliga klasskompisar.

Nu ska jag sova. Imorgon kommer Mathilda hit, det var länge sen. Vi ska dricka te och bläddra i tidningar och stå i kö. Det blir supertrevligt!

2009-11-24 @ 00:06:59 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Money Honey

Snart är den dagen här. Veckor och dagar har gått ofattbart långsamt den senaste månaden. Jag har bara kunnat koncentrera mig på den dagen som snart ska komma. Allt annat har varit oviktigt. Men snaaaaart är det lönedag!
Känns som att det var en evighet sen sist jag fick pengar, och jag har faktiskt ingen aning om var de pengarna tog vägen. Jag har verkligen helt slut på mat. I skafferiet är det enda jag kan hitta några överblivna solroskärnor (när köpte jag dem?) och några burkar med hela konserverade tomater (vad skulle jag med dem till?).

Jag har fått tigga till mig pengar för att ha råd att ta mig in till skolan, och jag har inte haft några pengar att spendera på nöjen och prylar på flera veckor. Och det är inte första gången det är så. Jag undrar om det bara är för mig det blir så? Nån som känner igen sig?





Nog med ömkligt prat! Kvällen har bestått av plugg och plugg och plugg (och bara lite facebook). Imogron ska jag in till skolan. Jag är orehört glad över att min lärare i den här kursen har varit mänsklig nog att lägga föreläsningarna lite senare på morgonen. Han kanske också är morgontrött. Värsta bra med morgontrötta lärare.

2009-11-22 @ 21:57:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skola vs. Jobb

Har cyklat genom ett sovande samhälle. Det är nästan lite konstigt att en ort som drabbats så hårt av arbetslöshet är så lugn redan klockan 22.

Idag - Jobb
Imorgon - Skola

Jag har saknat mina härliga före detta jobbarkompisar, men idag blev det knappt av att jag träffade nån av dem. Faktiskt så har jag saknat att jobba. Lite i alla fall. Har försökt fundera ut varför och kommit fram till att det nog är för att det känns bra att göra nåt som ger resultat på en gång - men framför allt för att man slipper tänka. Det blir en himla massa tänkande av när det handlar om plugg. Inte min starka sida. Dock skulle jag inte för allt i världen hoppa av skolan för att börja jobba igen. Känns bra att gå i skolan igen.

Helgen - Julmarknad med systeryster. Frövifors, eeey. Typ 2673832 km ut mitt i ingenstans (fröviforsare tänker nog ungefär samma sak när de ska till Viiby, om det nu skulle inträffa att nån nu verkligen hade ett ärende dit).
2009-11-19 @ 22:48:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


@ stallet

Klockan är 05.20 och jag sitter fortfarande i stallet och vakar. Egentligen är det ganska mysigt. Vi sitter bland en massa filtar på några halmbalar och dricker te, äter äggmacka och kakor med chokladflarn och tittar på Johan Glans och roliga djur på Youtube. Okej, det hade varit trevligt om vi inte ständigt hade behövat oroa oss för stackars Yoshi. Dock har hon blivit lite bättre nu på morgonkvisten.

Inte sovit en blund på hela natten. Ska bli ganska trevligt att komma hem och krypa ner i Koffes säng, kanske ungefär lagom till det att han måste gå upp. Jag vet inte varför men nåt av det bästa jag vet är att fortsätta sova när nån annan måste gå upp. Kanske beror det på att det nästan alltid är jag som är tvungen att gå upp fast än alla andra sover. Det är inte roligt.

Ursäkta alla evetuella stavfel förresten. Jag behöver nog inte förklara varför det förekommer sånna.
2009-11-18 @ 05:34:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sjuklingar

Siktar in mig på en sömnlös natt. Yoshi, min systers häst, har haft en släng av kolik idag och mår fortfarande dåligt. Vi har haft våra hästar i över fem år och har aldrig haft några direkta problem med att de har varit sjuka. Lotus har haft sjukdomen fång ett par gånger, men det har snabbt gått över. Men nu, sedan vi flyttade dem till ett annat stall i somaras, så avlöser sjukdomarna varandra. Hästarna är farligt sjuka HELA tiden! Kommer sluta med att hela familjen får magsår om det här ska fortsätta.

2009-11-17 @ 21:52:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Segsöndag

Var tog den här dagen vägen? Det är ju pinsamt, har inte gjort ett DUGG idag. När jag vaknade, vid 12-tiden, satte jag mig vid Koffes dator och spelade Age of Empire III i flera timmar medan Koffe själv låg kvar i sängen. Man kan ju fråga sig vem av oss som på värsta sätt slösade bort dagen.

Innan vi gav oss ut utanför dörren för första gången den här dagen hade det hunnit bli kolsvart ute. Blä.

Nej, nu skulle inte några adventsljusstakar i fönstren skada. Jag pratade med Thess igår (Wiiiie!) och vi pratade julpynt. När är det lagom att börja julpynta? Vi kom överrensom att det är runt första advent. Så jag får gott hålla mig ett tag till. Kan nog tjuvstarta lite nästa vecka, det är nog okej!



2009-11-15 @ 20:20:56 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Julstämning

Kylskåp, frys och skafferi ekar tomma, vinterskorna är trasiga, vinterjackan är sliten och tunn, kontot ligger på -90 kronor och det är över en vecka kvar till nästa månads pengar kommer, ute hinner det inte bli ljust innan det blir mörkt igen. Men det gör inget. Inte när jag är full av julkänslor.

Tända ljus i hela lägenheten och julmusik på högsta volym. Nej, jag tänker inte ha dåligt samvete. Kan knappt vänta tills jag får börja julpynta - och baka julgodis och lussekatter (be mamma att baka julgodis och lussekatter)!

Det är tur att julen finns. Annars skulle jag totalt deppa ihop den här årstiden.
2009-11-13 @ 16:06:06 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lady gaga - Bad romance

De senaste veckorna har Lady gaga - Bad romance strömmat oavbrutet från min Spotify.

Lyssna!

http://open.spotify.com/track/6MjiVEJy1YVuJNFu72OH61

2009-11-12 @ 20:03:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sömnlös i Hallsberg

Alltid lika otrevligt att inte kunna sova. Jag har en tendens att ligga och tänka för mycket när jag är sömnlös, och jag borde verkligen inte tänka - det slutar aldrig bra.

Helst av allt vill jag gå på en långpromenad, det bästa ever för att skingra tankar. I vanliga fall brukar jag inte ha några promblem för det, kan ju inte påstå att lilla Hallsberg är skräckinjagande ens på natten. Men åh, sen det som hände min raring Thess i fredags så kommer jag nog inte våga mig ut inatt (maha, ja, ni får vara nyfikna!). Tänker på dig, hjärtat!


Nej, jag kommer få sitta och plåga mig själv några timmar till här framför datorn.
2009-11-11 @ 23:38:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Grismartina

Jag erkänner att jag är en riktig GRIS. Hur kan man bo såhär? Min lägenhet är en enda röra. Jag har disk och tvätt upp över öronen. Tidningar och kläder ligger utspridda över hel golvet, i soffan, i sängen, på alla stolar osv. Skor ligger huller om buller i hela lägenheten. Dammsugaren står oanvänd mitt på golvet. Dvd-filmer ligger utrivna framför tv:n. Möbler står där de inte ska stå. Papperskorgarna är överfulla. Spisen och alla köksytor är täckta av grejer och matrester.

Allt är Koffes fel. Om jag spenderade mindre tid med honom och mer tid med att städa min lägenhet så skulle det inte vara såhär. Nu är jag bara hemma och vänder då och då, och när jag väl är hemma så äter jag, duschar, tar på mig nya kläder, pluggar och tittar lite på tv, sen gör jag mig iordning och drar iväg till Koffe igen. Inte någonstans hinner jag med att städa ens det minsta.

Men nu är det ju såhär att jag piroriterar Koffe. Han är helt enkelt värd alla intorkade mögliga rester på tallrikarna, det tjocka dammlagret på skåpen och den stinkande högen med tvätt på badrumsgolvet (och i resten av lägenheten).

2009-11-11 @ 14:25:44 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Martinamästerkock

Ibland överträffar jag mig själv. Himmel vad gott det blev.



Enkelt. Nyttigt. Billigt. Gott. Kan inte bli bättre.
2009-11-09 @ 21:18:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag vill vara rik

En underbar helg följdes av en inte så underbar måndag.
Eftersom att jag som distansstudent är förunnad att ha den dygnsrymt som passar mig bäst ställer inte jag någon väckarklocka. Jag går upp när jag vaknar - utvilad och glad. Jag brukar helt naturligt vakna runt 9-tiden, och det passar mig alldeles utmärkt. Idag sov jag istället till 13 (!) och har varit loj och slö hela dagen. Inte fått nånting gjort trots att jag har så mkt att göra.

Jag hann hur som helst med en snabb visit på Örebro Universitet för att lämna en bok på biblioteket. Nu är jag bitter över att jag var tvungen att lägga 100 kronor på biljetter till och från örebro bara för att lämna en endaste bok. Och inte hade jag ett öre att spendera på stan.  Jag drömde mig bort en stund på HM, åååååh vad mycket fint det fanns, hittade galet många klänningar jag vill ha. Gjorde ett försök att hitta dem på hm.com, och där fanns min favorit:

 

I affären fanns också en underbar puderrosa klänning, men tyvärr fanns den inte på hemsidan.

Jag vill vara rik.
2009-11-09 @ 19:42:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Myshelg

Helgen har varit underbar. Bara lugnt och skönt i två dagar. Jag minns inte ens vad jag gjorde igår. Jag minns bara en massa god mat och godis, och serietittande med Koffe.

Idag firades fars dag med middag hos far och mor (jag bjöd in mig själv. mamma är bäst på att laga mat).
Sedan blev det fika och läsa tidningar hos mormor och morfar. Det är så mysigt.

Mormor har bakat jättegott och morfar löser korsord i tidningen. Kusinerna försöker lösa sudoku och Alma (mammas hund) är helgalen tills hon somnar och inte ens vaknar när det kommer barn som vill sälja jultidningar. Myseftermiddag med min myssläkt.



2009-11-08 @ 19:50:15 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


*

Cola, Marabou Amigo och film med hjärtat.

Nä, jag tror inte att man kan må bättre än såhär.
2009-11-06 @ 22:28:40 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemtentamen

Ikväll senast klockan 23.59 ska hemtentamen vara inlämnad. Det är ingen direkt överraskning att jag fortfarande sitter här och kämpar med den. Fredag kväll och allt. 

Men nu är det bara den värsta biten kvar - läsa igenom och ta mod till sig att skicka in. Jag är jättenervös. Att jag ska ha skrivit fel eller missuppfattat, och sedan missar det när jag läser igenom och skickar in ett alldeles värdelöst och pinsamt arbete. Phu.

Snart kommer i alla fall Koffe. Han får vänta här en stund innan vi tar oss hem till honom, där vi ska krypa upp i hans soffa och se på film. Lite fredagsmys tänker jag ta mig tid till.

2009-11-06 @ 20:26:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Morning time

2009-11-06 @ 14:54:17 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Inte besatt av skor, bara överdrivet förtjust

På begäran (hihi ja, faktiskt!) följer här bilder på min favoritmöbel - min skohylla!

Tyvärr har skorna på mittenhyllan sett sina bättre dagar. De försvinner, par för par, för varje gång jag gör ett nytt inköp!











2009-11-05 @ 18:59:30 Permalink Skokärlek Kommentarer (1) Trackbacks ()


Snö!

Förlåt, förlåt, jag bara måste få vara lite negativ idag.

Nej, jag förstår inte alls allas hurrarop över den första snön idag. Det enda jag ser framför mig är fyra månader av slaks, rusk, blöta fötter, kalla öron och fingrar, hala trottarer och vägar och mörker.

Men, jag ska försöka se den positiva sidan av det här;

1. Snö lyser upp kvällar och nätter. Kan tänka mig att många inte tycker att det är så stor skillnad, men vi som bott på en gård långt ute på landet, utan en gatlykta i sikte, vet att det är STOR skillnad.
2. Julen. Jag älskar julen. Tyvärr varar den inte många dagar (åh, förlåt, negativ igen).
3. Myshetsfaktor. Ja, när snön väl ligger där som ett pudrigt, vitt täcke över landskapen, så visst är det helt underbart vackert. Om man sitter inomhus.


Jag ser helt enkelt inte det underbara i det här.

2009-11-04 @ 19:49:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pluggdejt

Cattis och jag var duktiga och tog oss in till universitetet för en pluggdejt, för att öka pluggmotivationen hos varandra.

Det började bra, vi bestämde oss för att köpa vindruvor och kakor för att hålla oss alerta nog att spendera kommande timmar med näsan i diverse kurslitteratur. Lite godis är man värd, liksom! Jag tror dock inte att någon av oss fick sådär jättemycket gjort, men kakorna och vindruvorna gick åt ändå och om inte annat hade vi en väldigt trevlig kväll!


Cattis in action!




Nu är jag kvällsloj och ska spendera min sista vakna timme med en halv mango och min braiga bok. Snart kommer Koffe och håller mig sällskap. Värsta bra dagen.
2009-11-03 @ 22:49:24 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Läskig hemtenta

Den här veckan är en sån dära "sitta inne hela tiden och plugga"-vecka. Jag har hemtenta som ska vara klar på fredag. Min första tanke när jag läste igenom frågorna i söndagskväll var "åh, men det här var ju inte så svårt, jag kan ju nästan svara på frågorna med en gång!". Mina nuvarande tankar går inte riktigt i samma riktning. Nu är det pluggångest som gäller, i vanlig ordning.

Funderar på att imorgon ta mig in till universitet i Örebro och sitta på biblioteket där och plugga, där är det faktiskt färre saker som jag hellre lägger min uppmärksamhet på. Som til exempel en argsint Koffe som spelar tv-spel (ja, alltså, han blir argsint av att spela tv-spel). Någon som vet om det är okej att äta godis på biblioteket? Jag måste ju kunna hålla mig vaken!


2009-11-03 @ 14:56:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


*

Kvällsbubbelbad med sitt hjärta, typ ett av de bästa nöjena som finns.

2009-11-03 @ 10:06:19 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Halloween!

Halloween - och med det maskerad! Inte hade jag ett öre att köpa nåt att klä ut mig med, så jag fick köra på "man tager vad man haver"-metoden i år igen. Pinupa fick det bli, det lyckades jag knåpa ihop lite kläder till. 
 
Jag måste erkänna att jag nog varit mer pepp inför att gå ut. I lördags var jag loj och slö utan att vete varför. Jag fick inte ens i mig lite vin. Men väl på Stället i Örebro fick jag mig några härliga dansstunder! Roligast av allt är alla fall att se vilka roliga ideér andra haft när de klätt ut sig. Jag har bestämt för mig att jag var den enda pinupan.

Att se den här bilden påminner mig bara om vilken otroligt stökig lägenhet jag har. Dumlepappret ligger fortfarande kvar.





Koffe kände kanske att han vill bli lika populär som Robert Pattinson i Twilight. I mina ögon är han alltid mest populär.

2009-11-02 @ 16:19:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Storfavorit just nu...

... är utan tvekan Doves härliga duschkrämer! Doftar helt underbart och har en härlig konsistens. Känns bra att ha nåt att längta till tidiga, kyliga mornar när en dusch annars inte känns så lockande.


2009-11-02 @ 13:20:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Girly girly

Kvällen har varit Snickers och Djävulen bär Prada. Stackars Koffe fick minsann stå ut, det var ju bara den här gången. Tro det eller ej, men jag har aldrig varit direkt intresserad av typiska tjejfilmer. Men alla filmer och böcker som inkluderar många skor är ju sevärda.

Dessutom kunde jag inte byta kanal. Min fjärkontroll är borta. Helt borta. Jag har faktiskt letat genom HELA min lägenhet. Jag misstänker skarpt att Alma, som har en förkärlek till att bära runt på en massa saker och lägga dem där hon tycker att de passar (min sko på uteplatsen och vattenskålen under sängen) har burit iväg på den, alternativt svalt den hel. För i min lägenhet finns den inte.

Nu ska jag vara mer girly och läsa En shopaholics bekännelser. Jag känner att jag har en hel del att lära av den boken. För övrigt älskar jag filmen. Den handlar ju om skor.

2009-11-02 @ 00:05:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


*

Kan ju inte låta bli att drömma om hur det skulle vara om jag hade massor av pengar.
Kanske förgylla min garderob med nån av dessa godingar från stylebystars.com?




eller denna från chapnlle.com






Nåja, om jag hade massa pengar skulle jag självklart skänka stora summor till hjälporganisationer och bättre behövande, men man måste ju få skämma bort sig själv liiiiite i alla fall.


2009-11-01 @ 14:34:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0