Valborg!

... och jag är nog den enda som är nykter ikväll. Men jag ska ju åka tåg i flera timmar imorgon (och packa dessutom), så jag vill såklart inte vara bakis. Kvällen spenderas istället åt att fylla min mp3 med härlig musik (kom gärna med bra förslag, jag är en rikig allätare!) och andra förberedelser inför den långa tågtrippen. Väskan, som redan nu väger alldeles för mycket trots att den inte är färdigpackad, är bland annat laddad med en massa psykologiböcker, jag läser en så spännande kurs just nu!

Målet för morgondagens tågresa är Lund. Underbart! Nu vet man ju aldrig med mig, jag kan ju hamna på helt fel ställe. Jag ska jobba och plugga hela veckan. Det låter kanske inte jättetrevligt, men eftersom jag kommer ha världens bästa sällskap så kommer det att vara grymt härligt.

Åh, jättegammal bild. Men det här är nog den endaste bilden där vi inte gör oss till, här grimaserar vi bara naturligt.


Ny ring

En såhär snygg ring fick man för 20:- på Bra och Begagnat.


Nya fynd

Gråa, regniga och trista dagar som denna är det bra att utöka garderoben med prylar som påminner om sommarens soliga dagar som är på väg.

Ett blommigt tyg som jag ska använda till en vid klänning.



Och ett par klackar i en mintig pastellfärg som genast får en påbättre humör.



När jag gick på stan idag så ramlade klacken på mina favoritkängor av. Ja, helt och hållet ramlade av! Det går säkert att limma, men jag fick ju en utmärkt ursäkt att köpa mig ett par skor i ilfart så jag kunde fortsätta gå. Jag och mamma var på Bra och begagnat där det var halva priset på alla kläder och skor. Utbudet var väl kanske inte det bästa då det var väldigt urplockat, men dessa svarta med guldspännen passade bra på mina fötter.



Tyg och två par skor för 60:- på Bra och Begagnat i Örebro.

Pippi på armband

Jag är lite pippi på ringar och armband just nu. Min armbandssamling kommer mest från tradera och 2-hand.



Men just nu ligger de bara huller om buller på sminkbordet. Måste komma på en bra lösning för att snyggt hänga upp dem. Nån som är kreativ?

Hejsan Motala

Idag skulle jag in till Örebro för att låna böcker och köpa hörlurar. Jag var uppe i god tid, duschade, fixade håret och åt en lång härlig frukost. Helt plötsligt (hur gick det till?) var klockan supermycket och jag fick slänga mig på cykeln i all hast för att hinna med det tåg jag hade planerat. Jag cyklade i full fart, såg tåget stå inne på spåret precis bredvis cykelställningarna, slängde en snabb blick på tavlan för att kolla att det var rätt tid och slängde mig in i tåget. Tåget rullade iväg lagom till jag hann uppfatta "Mjölby" på destinationsdisplayen. Okej. Framför mig väntade 2 timmar plus lite väntetid på fel tåg, utan något att läsa eller någon musik att lyssna på. Jag bestämde mig för att hoppa av i Motala för att sträcka lite på benen i väntan på att få komma med nästa tåg hem.

Nåja. Det var fint väder och Motala är ett trevligt ställe så jag tog tillfället i akt att spatsera runt där. Jag hade till och med så trevligt att jag i äkta Martinaanda höll på att missa tåget hem igen.

Hejsan Motala.



Väl hemma igen träffade jag Mathilda. Vi åt glass och satt i solen. Det vägde ju upp lite så att det allt som allt blev en väldigt bra dag.

Resultatet av dagen

Grått och trist väder + småbakis = inomhuspysseldag.

Ljusgjutning in progress.



Resultatet; ljus i kafferkoppar. Vi experimenterade med en doftolja i doften irish cream i en del av ljusmassan. Resultatet blev ljus som doftar så där autentiskt "dagen efter en fest med klibbig kaffelikör utspild på bordet". Mindre lyckat, alltså. Annars är jag nöjd.




Gårdagen

Idag är jag loj efter gårdagen och vädret där ute är inte direkt energigivande. Därför passar jag och syster på att ägna dagen åt inomhuspyssel! Vad vi pysslar med avslöjar jag senare.

Igår hade jag en supertrevlig kväll. Det var trevligt sällskap, chips, för mycket smink och äckligt smultronvin. Det var sådär pass bra att vi glömde bort tiden och blev nästan kvar hemma hela kvällen istället för att gå ut och dansa. Tillslut hamnade vi i en evighetskö utanför nåt dansställe, men några av oss höll för hårt i plånboken (var för snåla, ja) och drog oss iväg hem istället. Hundra kronor för att få dansa i fyrtio minuter är helt enkelt för mycket när man är fattig student. Tråkmånsar var vi men jag hade i alla fall en jättetrevlig kväll.

Jag tigger till mig bilder ikväll, min mobilkamera är inte den bästa på partykvällar.

Loppisfynd för fem guldpengar

På loppisen där jag nyss varit är det väldigt svårt att hålla i plånboken. Idag har jag shoppat:


En spetsgardin som får fungera som duk.




Två tavlor med blommotiv. Ska köpa nya ramar till dem.




Tavla med motiv av Stina Sunesson. Jag kunde inte låte bli eftersom det är en blond tjej och en fjordhäst på bilden. Den får symbolisera mig och min häst Lotus.




En långkjol i härligt material, där jag var lite för överambitiös med storleken så jag blev tvungen att ha den superhögt i midjan för att komma i den. Jag har blundat lite för vågen de senaste månaderna, märker jag.



Allt för femtio kronor, super!




Nu ska jag städa upp i min oerhörda röra, för inatt kommer min fina kusin och ska sova här efter att vi har varit i Örebro och svängt runt i våra höga klackar.


Loppisfynd för två guldpengar

För två tior kan man på Röda korset i hallsberg få...



... två söta assietter med fåglar...



...och två härliga retrokoppar...



...samt en massa söta udda blommiga koppar.

Allt för två tior alltså. Kopparna har jag ett speciellt projekt för.

Mainstream

Som jag nämnt tidigare så började jag med att ogilla "puffärmstrenden" när den kom, för att sedan huxflux bli överförtjust i söta puffärmar. Likadant är det med den dära "ena axeltrenden", att plagget bara går upp på ena axeln liksom.

Men den här klänningen är ju så söt, den skulle kunna bli min nya sommarfavorit.



Den finns här, bland en massa andra underbart fina klänningar.

Bra grejer

Och när jag ändå är inne på det där med tävlingar så kan jag väl meddela att jag även är med och tävlar om ett urtjusigt halsband här. Egentligen är det inte för själva tävlingens skull som jag delar med mig av det, utan mest för att jag tycker att man ska dela med sig av bra saker, och det här tycker jag är en himla bra blogg. Så, enjoy! :)

Lite reklam

I vanliga fall brukar jag vara lite emot att ställa upp i en massa bloggtävlingar, men den här gången kunde jag inte låta bli.

Om du finns på Facebook kan du bli ett fan av Ulrikas smycken. Här kan du vara med och tävla om ett hemligt smycke av henne, och eftersom hon har så fina grejer så vill jag väldigt gärna vara med och tävla!




Hennes webbshop finns här.

Helgen

Jag snor en bild från Stina, bara för att visa vilken mumsig frukost hon bjöd mig på imorrse. Amerikanska pannkakor med banan tänker jag definitivt äta igen.

 

Igårkväll åt vi sushi och blev dömätta, så mätta som man inte ska bli efter att man ätit sushi. Sedan såg vi på Bröllopsfotografen som jag inte hade några förväntningar på men som faktiskt var väldigt skojig. Kanske mest för att jag kände igen mig hela tiden. "Hahaha så där är det ju!" "Åh, jag känner igen mig!" "Sådär är det i Hallsberg också, haha!". Stina fick stå ut med att jag kommenterade mig genom hela filmen.

Sedan spelade vi Mariocart och jag vet inte vem av oss som var bäst (sämst) och däckade i sängen till nån film som jag inte ens minns vad den hette. Bra kväll.

Sushi i massor

Nu har jag skrubbat köket (tentapluggssubstitut) och ska snart hoppa in i duschen för att sen ta tåget in till Örebro, där Stina ska bjuda mig på sushi. Men jag ska tydligen vara tvungen att göra den själv, om jag har fattat rätt. Haha. Det kommer bli superbra! När man gör sushin själv kan man ju välja exakt vilka och hur många bitar man vill ha. Undra om Stina har räknat med att det är jag som kommer så att hon verkligen har förberett med mycket ingredienser?

Förutom sushi kommer det bli lägenhetssökande, jag letar både i Lund och i Örebro just nu. Och så kommer det säkert bli en hel del kläder- och skortittande på Internet.

Gojane, igen

Jag vet att jag tjatar, men jag kan inte låta bli! Gojane.com är ju en så fantastisk sida. Hittills har jag mest intresserat mig för skorna de säljer, men nu upptäckte jag att de fått in en del supersnygga smycken till försäljning. Om jag bara hade pengar skulle jag köpa allt.

 

Gojane har dock också en del tveksamma grejer, sånna som jag faktiskt funderar på om det är nån överhuvudtaget som köper.


Pladder

Jag ber om ursäkt för min urusla och trista blogguppdatering. Jag har tenta på trisdag, och det betyder att jag inte har tid att blogga. Jag är nämligen ute i solen, skrubbar lägenheten skinande ren och läser min spännande bok så mycket jag kan - med andra ord håller mig borta från datorn så mycket som möjligt, för att slippa tänka på tentaplugg. Hah. Men jag har en anledning till mitt oangagemang, jag tycker nämligen att den här kursen är oerhört tråkig (celler och vävnader och grejer, handlar den om). Jag spar mig inför nästa kurs istället, den ska bli mycket roligare!

Nu vill jag bara att pengarna ska komma, jag har massor att spendera dem på. Bra grejer. Ett biobesök med Koffe och en resa till Lund, till exempel! Just nu sitter jag med en brödbit och gör allt jag kan för att få ut det sista ur mitt smörpaket, för jag har minsann inte råd att köpa nytt. Är det nån som känner igen sig?

Min lägenhet är supervarm. Det syns på mina ljus som antagit en annorulunda form i fönstret. Varför har inte andra det problemet? Är det ingen mer som har ljus i sina fönster?


Eftermiddagsfika

Kommer jag att förlåta mig själv för att jag suttit i solen och njutit nästan hela dagen istället för att tentaplugga? På min uteplats blir det helgalet varmt bara det är lite sol ute, och dessutom är det helt vindstilla, idag kunde jag sitta i bikini! Nu gjorde jag inte det, jag vill ju inte skrämma grannarna, men jag mös i en luftig klänning och med min nya bok hela dagen. På eftermiddagen kom min syster och bjöd på fika. Så bra med gäster som bjuder på fika när de hälsar på! Hah.



Nu undrar jag om någon har tips på var man kan köpa lite större glas som är fina? Jag vet inte riktigt hur jag ska matcha mina ganska fula McDonalds-Cocacolaglas, haha.

Braiga tisdag

Oj, jag har haft så fullt upp de senaste dagarna! Det har ju varit så fint väder och då får man ju plötsligt fullt upp, liksom.

Idag har jag iofs varit i skolan nästan hela dagen. Efteråt gick jag en sväng på Myrorna. Jag blev så lyckligt överraskad här om dagen när jag såg på TV att hattar är vårens största trend! Självklart fanns det ju lite krav på hurdan hatt man ska ha, men dem tänker jag ju strunta i såklart. Jag vill ju ha hattar som jag gillar. Gärna med flor, så himla tjusigt! På Myrorna hittade jag massor av snygga hattar men som jag inte hade råd med än så länge. Jag fick dock med mig denna bok hem, som jag har hört ska vara väldigt bra.

Sedan åt jag kulglass med Andreas och pratade om hans nya lägenhet. Han gav mig godkänt för mitt hembakade bröd och förklarade varför en 32" TV är alldeles för litet.

En bra dag, helt enkelt.

Söndagsbakning

Dagen inleddes med en lång och härlig sovmorgon. Frampå eftermiddagen våldgästade jag mamma och pappa tillsammans med min syster. Vi löste korsord och bakade en massa bröd (mamma fixade degen, min syster knådade och jag naggade och penslade. Teamwork). Och så fikade vi i mammas lusthus såklart. Mys.

Mamma hade kommit över en jättehärlig pepparkvarn på Tradera.




Nyheter

Jag fick presenter av mamma idag, som jag valde ut själv. Bara några tior på loppis. Så fina att det är synd att lägga dem i en låda, de får pryda min byrå istället, bredvid min sytillbehörask som jag just nu förvarar mina nagellack i.

 

 

 


Sockersött

God smak i Hallsberg är ett café kombinerat med en inredningsbutik, sockersött i två bemärkelser! Idag var jag där min vän Andreas och vi trånade efter allt i hela butiken. Han har väl kanske inte riktigt samma smak som mig, men här finns nåt för alla tror jag. Så fina grejer!

Dessa askar skulle jag inte ha nåt emot att förvara saker i i ett hörn av lägenheten. De är ju lite i stil med mina egengjorda hattaskar, vilka är snyggast?



Specielt förtjust blev jag i några tjusiga vykort med bilder på 20-talskläder. Så himla fint! Jag glömde ta en bild, men jag är ganska säker på att de kommer slinka med mig hem nästa gång jag får pengar. 35:- styck kostade de, men det kan det vara värt. Kommer bli superfina tavlor.

Pretty Woman

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men jag och min syster har sedan knappt ett år tillbaka ett tillskott i vår hästfamilj. Pretty Woman heter hon och hon är runt sju år gammal. Hon är inte vår egna, hon är egentligen ingens, ingen annan som sköter om henne.  Men hon har gått och blivit lite av vår ögonsten.

Vi har fått veta att hon blivit omhändertagen efter att ha varit misshandlad och vanskött, något som vi inte tvivlar på. Vi har också fått höra att hon är folkilsken, men det håller vi inte alls med om. Hon har nog bara varit väldigt missuppfattad hittills.

Hon är lite skygg, och har svårt att lita på både människor och hästar. Framför allt verkar det som att hon helt enkelt inte är "van" vid människor. Men hon är väldigt tacksam att jobba med. Hon gör sånna otroliga framsteg, för ett år sen kunde man inte ens lyfta hovar eller sätta på svanskappa. Men nu är det som att hon aldrig gjort annat än att dra rockard. Hon kommer bli jättebra!


Och det är inte så lätt att ta en bra bild när man samtidigt håller i en shettis som har hittat mat. Men såhär ser hon ut. Supersöt.




Studentblåsa?

Skulle jag ha tagit studenten i år hade jag gjort det i denna skimrande dröm från modcloth.com.
Får man lov att använda helvita klänningar en vanlig vardag?



Broschkärlek

Jag har en liten hang-up på broscher. De är ju så praktiska att pigga upp en enkel outfit med. Det roliga med broscher är att det är lätt att få tag på superfina. Jag letar mycket på tradera och på loppisar. De brukar inte kosta mer än några kronor styck.

 

Vad sägs om dessa? Bilderna har jag lånat från tradera, skriv "brosch" i sökfältet så dyker de upp. Hur fint som helst tycker i alla fall jag! Men eftersom jag är inne i en broschperiod så undrar jag om det finns fler sätt att få tag på snygga broscher, är det någon som har tips på affärer där man kan hitta det? Nån hemsida kanske?

Glad påsk igen!

Jag har liksom haft en sanslöst bra påskafton. Det började med en lång och härlig körtur i solen med hästarna. Några supersöta påskkärringar liftade med oss en bit eftersom de var trötta i benen. Jag och min syster fick varsitt chokladägg som betalning, hur bra som helst!

Och efter en körtur så ska man rulla sig, såklart. Jag gillar att det ser ut som att han skrattar.



Sedan åkte vi hem till mor och far och åt världens godaste påsklunch. Vi satt i mammas nybyggda lusthus. Där trivdes jag! Funderar på att väldgästa mamma och pappa nån vecka i sommar och bo i det lusthuset, det är så mysigt.





 

Vi åt lunch, fikade och jag läste Allers. Efter det besökte vi min fina släkt där vi åt påskmiddag och spelade nintendo wii (jag verkligen HATAR tv-spel i vanliga fall, väldigt understimulerande, men det här är otroligt roligt. Men det kanske är för att jag alltid har så trevligt sällskap när jag spelar det. Jag gillar att det finns ett spel där det faktiskt ät okej, och till och med meningen, att man ska använda hela kroppen när man spelar. Jag brukar använda hela kroppen vilket spel jag än spelar så det passar ju mig utmärkt. En liten notis bara)


Vår!


Jag firade dagens härliga vårväder med att inviga min uteplats för i år. Det var fortfarande lite väl kallt, men jag var envis. Är det vår så är det! Jag packade in mig i mjukiskläder och läste senaste numret av Elle. Jag har inte varit ute på min uteplats i år alls, jag har inte ens sett att jag har fått krokusar, och att tulpanerna är på gång. Härligt!

 

Nu måste jag verkligen skynda mig att göra klart veckans plugg, för i helgen har jag inte tid. Då ska jag bara njuta!


Glad Påsk!

Dålig uppdatering beror på dålig Internetuppkoppling. Förlåt.

Idag var jag inne en vända på Myrorna i Örebro. Vad mycket fina grejer! Jag tyckte att priserna hade skjutit i höjden, är det någon mer som tycker det? Nästan nypriser ju. Åh andra sidan går dessa pengar till välgörande ändamål, och det är ju alltid bra!

När jag stod och bläddrade igenom en massa ljuvliga blå klänningar kom det plötsligt en kille fram till mig och frågade om jag behövde hjälp med något. Jag blev helt förvånad. Visste inte att det var sån service där! Trevligt.

Sedan vandrade jag omkring i affärerna i närheten av stortorget där jag väntade på att Andreas skulle plocka upp mig till en lägenhetsvisning (oh, så fint det låter) och jag måste ha sett extremt trevlig ut för på en halvtimme frågade tre olika personer mig om vägen till diverse restauranger och affärer. Det var också trevligt.


Nu vet jag ju inte om jag kommer kunna uppdatera nåt mer innan påsk, så om inte, ha en trevlig påsk allihoppa! Själv ÄLSKAR jag påsken, nästan lika mycket som julen, så jag kommer helt säkert ha en superbra påsk!

Valborg!

... och jag är nog den enda som är nykter ikväll. Men jag ska ju åka tåg i flera timmar imorgon (och packa dessutom), så jag vill såklart inte vara bakis. Kvällen spenderas istället åt att fylla min mp3 med härlig musik (kom gärna med bra förslag, jag är en rikig allätare!) och andra förberedelser inför den långa tågtrippen. Väskan, som redan nu väger alldeles för mycket trots att den inte är färdigpackad, är bland annat laddad med en massa psykologiböcker, jag läser en så spännande kurs just nu!

Målet för morgondagens tågresa är Lund. Underbart! Nu vet man ju aldrig med mig, jag kan ju hamna på helt fel ställe. Jag ska jobba och plugga hela veckan. Det låter kanske inte jättetrevligt, men eftersom jag kommer ha världens bästa sällskap så kommer det att vara grymt härligt.

Åh, jättegammal bild. Men det här är nog den endaste bilden där vi inte gör oss till, här grimaserar vi bara naturligt.

2010-04-30 @ 21:59:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny ring

En såhär snygg ring fick man för 20:- på Bra och Begagnat.

2010-04-29 @ 21:36:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya fynd

Gråa, regniga och trista dagar som denna är det bra att utöka garderoben med prylar som påminner om sommarens soliga dagar som är på väg.

Ett blommigt tyg som jag ska använda till en vid klänning.



Och ett par klackar i en mintig pastellfärg som genast får en påbättre humör.



När jag gick på stan idag så ramlade klacken på mina favoritkängor av. Ja, helt och hållet ramlade av! Det går säkert att limma, men jag fick ju en utmärkt ursäkt att köpa mig ett par skor i ilfart så jag kunde fortsätta gå. Jag och mamma var på Bra och begagnat där det var halva priset på alla kläder och skor. Utbudet var väl kanske inte det bästa då det var väldigt urplockat, men dessa svarta med guldspännen passade bra på mina fötter.



Tyg och två par skor för 60:- på Bra och Begagnat i Örebro.
2010-04-28 @ 21:45:18 Permalink Loppisfynd Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pippi på armband

Jag är lite pippi på ringar och armband just nu. Min armbandssamling kommer mest från tradera och 2-hand.



Men just nu ligger de bara huller om buller på sminkbordet. Måste komma på en bra lösning för att snyggt hänga upp dem. Nån som är kreativ?
2010-04-28 @ 10:41:31 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hejsan Motala

Idag skulle jag in till Örebro för att låna böcker och köpa hörlurar. Jag var uppe i god tid, duschade, fixade håret och åt en lång härlig frukost. Helt plötsligt (hur gick det till?) var klockan supermycket och jag fick slänga mig på cykeln i all hast för att hinna med det tåg jag hade planerat. Jag cyklade i full fart, såg tåget stå inne på spåret precis bredvis cykelställningarna, slängde en snabb blick på tavlan för att kolla att det var rätt tid och slängde mig in i tåget. Tåget rullade iväg lagom till jag hann uppfatta "Mjölby" på destinationsdisplayen. Okej. Framför mig väntade 2 timmar plus lite väntetid på fel tåg, utan något att läsa eller någon musik att lyssna på. Jag bestämde mig för att hoppa av i Motala för att sträcka lite på benen i väntan på att få komma med nästa tåg hem.

Nåja. Det var fint väder och Motala är ett trevligt ställe så jag tog tillfället i akt att spatsera runt där. Jag hade till och med så trevligt att jag i äkta Martinaanda höll på att missa tåget hem igen.

Hejsan Motala.



Väl hemma igen träffade jag Mathilda. Vi åt glass och satt i solen. Det vägde ju upp lite så att det allt som allt blev en väldigt bra dag.
2010-04-27 @ 20:59:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Resultatet av dagen

Grått och trist väder + småbakis = inomhuspysseldag.

Ljusgjutning in progress.



Resultatet; ljus i kafferkoppar. Vi experimenterade med en doftolja i doften irish cream i en del av ljusmassan. Resultatet blev ljus som doftar så där autentiskt "dagen efter en fest med klibbig kaffelikör utspild på bordet". Mindre lyckat, alltså. Annars är jag nöjd.



2010-04-25 @ 20:28:38 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gårdagen

Idag är jag loj efter gårdagen och vädret där ute är inte direkt energigivande. Därför passar jag och syster på att ägna dagen åt inomhuspyssel! Vad vi pysslar med avslöjar jag senare.

Igår hade jag en supertrevlig kväll. Det var trevligt sällskap, chips, för mycket smink och äckligt smultronvin. Det var sådär pass bra att vi glömde bort tiden och blev nästan kvar hemma hela kvällen istället för att gå ut och dansa. Tillslut hamnade vi i en evighetskö utanför nåt dansställe, men några av oss höll för hårt i plånboken (var för snåla, ja) och drog oss iväg hem istället. Hundra kronor för att få dansa i fyrtio minuter är helt enkelt för mycket när man är fattig student. Tråkmånsar var vi men jag hade i alla fall en jättetrevlig kväll.

Jag tigger till mig bilder ikväll, min mobilkamera är inte den bästa på partykvällar.
2010-04-25 @ 16:00:09 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Loppisfynd för fem guldpengar

På loppisen där jag nyss varit är det väldigt svårt att hålla i plånboken. Idag har jag shoppat:


En spetsgardin som får fungera som duk.




Två tavlor med blommotiv. Ska köpa nya ramar till dem.




Tavla med motiv av Stina Sunesson. Jag kunde inte låte bli eftersom det är en blond tjej och en fjordhäst på bilden. Den får symbolisera mig och min häst Lotus.




En långkjol i härligt material, där jag var lite för överambitiös med storleken så jag blev tvungen att ha den superhögt i midjan för att komma i den. Jag har blundat lite för vågen de senaste månaderna, märker jag.



Allt för femtio kronor, super!




Nu ska jag städa upp i min oerhörda röra, för inatt kommer min fina kusin och ska sova här efter att vi har varit i Örebro och svängt runt i våra höga klackar.

2010-04-24 @ 14:31:31 Permalink Loppisfynd Kommentarer (3) Trackbacks ()


Loppisfynd för två guldpengar

För två tior kan man på Röda korset i hallsberg få...



... två söta assietter med fåglar...



...och två härliga retrokoppar...



...samt en massa söta udda blommiga koppar.

Allt för två tior alltså. Kopparna har jag ett speciellt projekt för.
2010-04-24 @ 10:52:34 Permalink Loppisfynd Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mainstream

Som jag nämnt tidigare så började jag med att ogilla "puffärmstrenden" när den kom, för att sedan huxflux bli överförtjust i söta puffärmar. Likadant är det med den dära "ena axeltrenden", att plagget bara går upp på ena axeln liksom.

Men den här klänningen är ju så söt, den skulle kunna bli min nya sommarfavorit.



Den finns här, bland en massa andra underbart fina klänningar.
2010-04-21 @ 19:41:53 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bra grejer

Och när jag ändå är inne på det där med tävlingar så kan jag väl meddela att jag även är med och tävlar om ett urtjusigt halsband här. Egentligen är det inte för själva tävlingens skull som jag delar med mig av det, utan mest för att jag tycker att man ska dela med sig av bra saker, och det här tycker jag är en himla bra blogg. Så, enjoy! :)
2010-04-20 @ 22:10:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lite reklam

I vanliga fall brukar jag vara lite emot att ställa upp i en massa bloggtävlingar, men den här gången kunde jag inte låta bli.

Om du finns på Facebook kan du bli ett fan av Ulrikas smycken. Här kan du vara med och tävla om ett hemligt smycke av henne, och eftersom hon har så fina grejer så vill jag väldigt gärna vara med och tävla!




Hennes webbshop finns här.
2010-04-20 @ 18:37:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen

Jag snor en bild från Stina, bara för att visa vilken mumsig frukost hon bjöd mig på imorrse. Amerikanska pannkakor med banan tänker jag definitivt äta igen.

 

Igårkväll åt vi sushi och blev dömätta, så mätta som man inte ska bli efter att man ätit sushi. Sedan såg vi på Bröllopsfotografen som jag inte hade några förväntningar på men som faktiskt var väldigt skojig. Kanske mest för att jag kände igen mig hela tiden. "Hahaha så där är det ju!" "Åh, jag känner igen mig!" "Sådär är det i Hallsberg också, haha!". Stina fick stå ut med att jag kommenterade mig genom hela filmen.

Sedan spelade vi Mariocart och jag vet inte vem av oss som var bäst (sämst) och däckade i sängen till nån film som jag inte ens minns vad den hette. Bra kväll.
2010-04-18 @ 20:29:53 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sushi i massor

Nu har jag skrubbat köket (tentapluggssubstitut) och ska snart hoppa in i duschen för att sen ta tåget in till Örebro, där Stina ska bjuda mig på sushi. Men jag ska tydligen vara tvungen att göra den själv, om jag har fattat rätt. Haha. Det kommer bli superbra! När man gör sushin själv kan man ju välja exakt vilka och hur många bitar man vill ha. Undra om Stina har räknat med att det är jag som kommer så att hon verkligen har förberett med mycket ingredienser?

Förutom sushi kommer det bli lägenhetssökande, jag letar både i Lund och i Örebro just nu. Och så kommer det säkert bli en hel del kläder- och skortittande på Internet.
2010-04-17 @ 15:42:52 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gojane, igen

Jag vet att jag tjatar, men jag kan inte låta bli! Gojane.com är ju en så fantastisk sida. Hittills har jag mest intresserat mig för skorna de säljer, men nu upptäckte jag att de fått in en del supersnygga smycken till försäljning. Om jag bara hade pengar skulle jag köpa allt.

 

Gojane har dock också en del tveksamma grejer, sånna som jag faktiskt funderar på om det är nån överhuvudtaget som köper.

2010-04-17 @ 13:25:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pladder

Jag ber om ursäkt för min urusla och trista blogguppdatering. Jag har tenta på trisdag, och det betyder att jag inte har tid att blogga. Jag är nämligen ute i solen, skrubbar lägenheten skinande ren och läser min spännande bok så mycket jag kan - med andra ord håller mig borta från datorn så mycket som möjligt, för att slippa tänka på tentaplugg. Hah. Men jag har en anledning till mitt oangagemang, jag tycker nämligen att den här kursen är oerhört tråkig (celler och vävnader och grejer, handlar den om). Jag spar mig inför nästa kurs istället, den ska bli mycket roligare!

Nu vill jag bara att pengarna ska komma, jag har massor att spendera dem på. Bra grejer. Ett biobesök med Koffe och en resa till Lund, till exempel! Just nu sitter jag med en brödbit och gör allt jag kan för att få ut det sista ur mitt smörpaket, för jag har minsann inte råd att köpa nytt. Är det nån som känner igen sig?

Min lägenhet är supervarm. Det syns på mina ljus som antagit en annorulunda form i fönstret. Varför har inte andra det problemet? Är det ingen mer som har ljus i sina fönster?

2010-04-16 @ 17:12:06 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Eftermiddagsfika

Kommer jag att förlåta mig själv för att jag suttit i solen och njutit nästan hela dagen istället för att tentaplugga? På min uteplats blir det helgalet varmt bara det är lite sol ute, och dessutom är det helt vindstilla, idag kunde jag sitta i bikini! Nu gjorde jag inte det, jag vill ju inte skrämma grannarna, men jag mös i en luftig klänning och med min nya bok hela dagen. På eftermiddagen kom min syster och bjöd på fika. Så bra med gäster som bjuder på fika när de hälsar på! Hah.



Nu undrar jag om någon har tips på var man kan köpa lite större glas som är fina? Jag vet inte riktigt hur jag ska matcha mina ganska fula McDonalds-Cocacolaglas, haha.
2010-04-14 @ 20:40:16 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Braiga tisdag

Oj, jag har haft så fullt upp de senaste dagarna! Det har ju varit så fint väder och då får man ju plötsligt fullt upp, liksom.

Idag har jag iofs varit i skolan nästan hela dagen. Efteråt gick jag en sväng på Myrorna. Jag blev så lyckligt överraskad här om dagen när jag såg på TV att hattar är vårens största trend! Självklart fanns det ju lite krav på hurdan hatt man ska ha, men dem tänker jag ju strunta i såklart. Jag vill ju ha hattar som jag gillar. Gärna med flor, så himla tjusigt! På Myrorna hittade jag massor av snygga hattar men som jag inte hade råd med än så länge. Jag fick dock med mig denna bok hem, som jag har hört ska vara väldigt bra.

Sedan åt jag kulglass med Andreas och pratade om hans nya lägenhet. Han gav mig godkänt för mitt hembakade bröd och förklarade varför en 32" TV är alldeles för litet.

En bra dag, helt enkelt.
2010-04-13 @ 23:51:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Söndagsbakning

Dagen inleddes med en lång och härlig sovmorgon. Frampå eftermiddagen våldgästade jag mamma och pappa tillsammans med min syster. Vi löste korsord och bakade en massa bröd (mamma fixade degen, min syster knådade och jag naggade och penslade. Teamwork). Och så fikade vi i mammas lusthus såklart. Mys.

Mamma hade kommit över en jättehärlig pepparkvarn på Tradera.



2010-04-11 @ 22:57:02 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nyheter

Jag fick presenter av mamma idag, som jag valde ut själv. Bara några tior på loppis. Så fina att det är synd att lägga dem i en låda, de får pryda min byrå istället, bredvid min sytillbehörask som jag just nu förvarar mina nagellack i.

 

 

 

2010-04-10 @ 14:38:16 Permalink Loppisfynd Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sockersött

God smak i Hallsberg är ett café kombinerat med en inredningsbutik, sockersött i två bemärkelser! Idag var jag där min vän Andreas och vi trånade efter allt i hela butiken. Han har väl kanske inte riktigt samma smak som mig, men här finns nåt för alla tror jag. Så fina grejer!

Dessa askar skulle jag inte ha nåt emot att förvara saker i i ett hörn av lägenheten. De är ju lite i stil med mina egengjorda hattaskar, vilka är snyggast?



Specielt förtjust blev jag i några tjusiga vykort med bilder på 20-talskläder. Så himla fint! Jag glömde ta en bild, men jag är ganska säker på att de kommer slinka med mig hem nästa gång jag får pengar. 35:- styck kostade de, men det kan det vara värt. Kommer bli superfina tavlor.
2010-04-09 @ 17:57:36 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pretty Woman

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men jag och min syster har sedan knappt ett år tillbaka ett tillskott i vår hästfamilj. Pretty Woman heter hon och hon är runt sju år gammal. Hon är inte vår egna, hon är egentligen ingens, ingen annan som sköter om henne.  Men hon har gått och blivit lite av vår ögonsten.

Vi har fått veta att hon blivit omhändertagen efter att ha varit misshandlad och vanskött, något som vi inte tvivlar på. Vi har också fått höra att hon är folkilsken, men det håller vi inte alls med om. Hon har nog bara varit väldigt missuppfattad hittills.

Hon är lite skygg, och har svårt att lita på både människor och hästar. Framför allt verkar det som att hon helt enkelt inte är "van" vid människor. Men hon är väldigt tacksam att jobba med. Hon gör sånna otroliga framsteg, för ett år sen kunde man inte ens lyfta hovar eller sätta på svanskappa. Men nu är det som att hon aldrig gjort annat än att dra rockard. Hon kommer bli jättebra!


Och det är inte så lätt att ta en bra bild när man samtidigt håller i en shettis som har hittat mat. Men såhär ser hon ut. Supersöt.



2010-04-06 @ 21:59:21 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Studentblåsa?

Skulle jag ha tagit studenten i år hade jag gjort det i denna skimrande dröm från modcloth.com.
Får man lov att använda helvita klänningar en vanlig vardag?


2010-04-06 @ 01:08:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Broschkärlek

Jag har en liten hang-up på broscher. De är ju så praktiska att pigga upp en enkel outfit med. Det roliga med broscher är att det är lätt att få tag på superfina. Jag letar mycket på tradera och på loppisar. De brukar inte kosta mer än några kronor styck.

 

Vad sägs om dessa? Bilderna har jag lånat från tradera, skriv "brosch" i sökfältet så dyker de upp. Hur fint som helst tycker i alla fall jag! Men eftersom jag är inne i en broschperiod så undrar jag om det finns fler sätt att få tag på snygga broscher, är det någon som har tips på affärer där man kan hitta det? Nån hemsida kanske?
2010-04-05 @ 22:09:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Glad påsk igen!

Jag har liksom haft en sanslöst bra påskafton. Det började med en lång och härlig körtur i solen med hästarna. Några supersöta påskkärringar liftade med oss en bit eftersom de var trötta i benen. Jag och min syster fick varsitt chokladägg som betalning, hur bra som helst!

Och efter en körtur så ska man rulla sig, såklart. Jag gillar att det ser ut som att han skrattar.



Sedan åkte vi hem till mor och far och åt världens godaste påsklunch. Vi satt i mammas nybyggda lusthus. Där trivdes jag! Funderar på att väldgästa mamma och pappa nån vecka i sommar och bo i det lusthuset, det är så mysigt.





 

Vi åt lunch, fikade och jag läste Allers. Efter det besökte vi min fina släkt där vi åt påskmiddag och spelade nintendo wii (jag verkligen HATAR tv-spel i vanliga fall, väldigt understimulerande, men det här är otroligt roligt. Men det kanske är för att jag alltid har så trevligt sällskap när jag spelar det. Jag gillar att det finns ett spel där det faktiskt ät okej, och till och med meningen, att man ska använda hela kroppen när man spelar. Jag brukar använda hela kroppen vilket spel jag än spelar så det passar ju mig utmärkt. En liten notis bara)

2010-04-03 @ 23:14:30 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vår!


Jag firade dagens härliga vårväder med att inviga min uteplats för i år. Det var fortfarande lite väl kallt, men jag var envis. Är det vår så är det! Jag packade in mig i mjukiskläder och läste senaste numret av Elle. Jag har inte varit ute på min uteplats i år alls, jag har inte ens sett att jag har fått krokusar, och att tulpanerna är på gång. Härligt!

 

Nu måste jag verkligen skynda mig att göra klart veckans plugg, för i helgen har jag inte tid. Då ska jag bara njuta!

2010-04-02 @ 16:32:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Glad Påsk!

Dålig uppdatering beror på dålig Internetuppkoppling. Förlåt.

Idag var jag inne en vända på Myrorna i Örebro. Vad mycket fina grejer! Jag tyckte att priserna hade skjutit i höjden, är det någon mer som tycker det? Nästan nypriser ju. Åh andra sidan går dessa pengar till välgörande ändamål, och det är ju alltid bra!

När jag stod och bläddrade igenom en massa ljuvliga blå klänningar kom det plötsligt en kille fram till mig och frågade om jag behövde hjälp med något. Jag blev helt förvånad. Visste inte att det var sån service där! Trevligt.

Sedan vandrade jag omkring i affärerna i närheten av stortorget där jag väntade på att Andreas skulle plocka upp mig till en lägenhetsvisning (oh, så fint det låter) och jag måste ha sett extremt trevlig ut för på en halvtimme frågade tre olika personer mig om vägen till diverse restauranger och affärer. Det var också trevligt.


Nu vet jag ju inte om jag kommer kunna uppdatera nåt mer innan påsk, så om inte, ha en trevlig påsk allihoppa! Själv ÄLSKAR jag påsken, nästan lika mycket som julen, så jag kommer helt säkert ha en superbra påsk!
2010-04-01 @ 21:30:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0