Koppar istället för glas

Om jag har tid i helgen ska jag ge mig ut på glasjakt. Jag slog just sönder ännu ett av de få glasen jag har kvar. Ett sånt där gammalt, tunt glas - som i motsats till glas från IKEA (som går sönder i ett par, tre stora skärvor) går sönder i hundratals små, små, små bitar som glatt sprider sig i hela rummet och förnöjt gömmer sig under mattkanten och i alla springor och vråer, för att sedan krypa fram och sätta sig i mina tår nån dag när jag har extra bråttom.

Jag har ålat runt på golvet med min lilla bordsdammsugare i en kvart och  letat skärvor, och i detta nu ser jag att det glimmar lite suspekt borta vid spisen.

Det är konstigt, för jag är en riktig porslinssamlare, men glas lyckas jag aldrig få med mig hem. Däremot är mina hyllor fulla av härliga koppar, muggar, assietter, tallrikar, skålar, uppläggningsfat osv. Som dessa till exempel.De med rött och brunt mönster har varit mina favoriter länge, länge. Jag köpte dem för 1:- st (!) på Röda korset, men tyvärr fanns det bara två stycken. För några veckor sen hittade jag de med rosa och lila mönster på samma ställe, och de fick följa med mig hem, inget snack om den saken! Båda exemplaren kommer ursprungligen från Bavaria.

Nu ska jag krypa ner på golvet igen.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Jättefina!!

2011-03-10 @ 18:36:23
URL: http://matverkstan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback