I alla fall om det är mammas råraka, som är lite av en korsning mellan raggmunk och råraka. Raggmunk är ungefär som en vanlig pankakssmet med riven potatis i, medan råraka är bara råriven potatis som steks i "plättar" och det är stärkelsen i potatisen som binder ihop plättarna.
Min (mammas) råraka består av både råriven potatis och morötter, och finhackad gul lök. För att plättarna ska hålla ihop blandas några ägg i - därav är det lite raggmunkaktigare.
Jag kör aldrig efter nåt recept, men ungefär såhär;
2 morötter
4 mellanstora potatisar
2 ägg
lite salt och peppar
Skala och riv morötterna och potatisarna och blanda i äggen. Det ska inte bli "smetigt", äggen ska bara vara till lite extra hjälp att binda ihop ingredienserna när det steks. Häll i lite salt och peppar efter egen smak och stek sedan ca 2 dl åt gången i ganska tunna plättar. Serveras med lingonsylt!
Tyvärr försvann mina rårakor i en sådan fart förut att jag inte hann ta någon bild, så ni får använda fantasin.

0