Jag är en skithög

Jag är inte vegetarian.  Är väl medveten om att djur på många ställen blir illa behandlade på grund av att uppfödaren vill komma undan så billigt som möjligt, alla plågsamma transporter och slaktningar. Jag vet också att köttätande har en negativ inverkan på naturen.  Ändå är jag inte vegetarian. Jag är alldeles för förälskad i alla sorters mat för att kunna bli det.

 

Jag handlar inte alltid krav- eller rättvisemärkt, och inte heller ekologiskt. Allt för ofta tänker jag på min egna (som jag själv uppfattar som fruktansvärt begränsade) ekonomi och köper därav den billigaste produkten. Ni vet den där miljödödande och människoförtryckande konserven med krossade tomater från Euroshopper. Jag inser ju själv hur fånig jag är som hellre sparar ett par tior i månaden än att handla något som bidrar till en bättre värld. De där två tiorna skulle säkert göra sig bättre hos en fattig kaffeodlare.

 

Jag brukar inte ha en tanke på vad jag handlar för kläder och skor, eller i vilka affärer jag köper dem. Tänk om det är lågavlönade åttaåringar som klistrat på sulan på de supersnygga klackarna jag har på mig just nu?

 

Jag är allt för dålig med källsortering. Skyller på att det är för trångt under min diskbänk för att ha olika lådor för olika skräp. Men om andra kan, varför kan då inte jag?

 

När jag pantat mina burkar trycker jag aldrig på välgörenhetsknappen.

 

Jag är på många sätt en riktig skithög. Men jag måste ju få försvara mig lite. Jag har lyckats ganska bra med att handla närodlat/-producerat! Senast här om dagen har jag shoppat 1 kg champinjoner hos den lokala odlaren och köpt ägg från en dam som sålde från sina egna höns här i närheten.  Hos mitt lokala Coop Konsum finns en hel avdelning där de placerat allt närodlat/producerat. Där är det härligt att shoppa loss, jag brukar köpa Karintorps tomatdressing som är typ det godaste som finns att ha till sallad. Det är väl ändå duktigt?

 

Jag åker alltid kollektivtrafik (kan bero på att jag inte har körkort, men det behöver vi ju inte låtsas om) och kanske bäst av allt – jag handlar mest 2hand! Det väger väl ändå upp mina dåliga sidor ganska väl? På det sättet återanvänder jag sånt som andra inte vill ha – och de flesta 2handsbutiker skänker dessutom allt överskott till välgörenhet. Två flugor i en smäll helt enkelt!

 

Färsk svamp

 


Kommentarer
Postat av: Maria

Ouff skönt att känna igen sig..

2011-04-06 @ 13:12:41
URL: http://skogskojan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback