Bokmal

Sist när jag beställde hem kurslitteratur bestämde jag mig för att unna mig lite shopping på bokrean. Visst är det väl härligt att bläddra igenom en oläst bok med inspirerande bilder som man bara vill krypa in i? Sånna där böcker som får en att bli helt pepp på att göra allt som står i den. Jag svär på att en välskriven bok med vackra  bilder skulle kunna få mig att vilja äta råttkött, bosätta mig i en kloak, sluta använda Internet, eller nåt annat otänkbart.

Jag har nu fyra sånna trevliga böcker här hemma. Men som får mig att vilja göra lite trevligare grejer, såklart.Du är vad du äter är skriven av Gillian McKeiths, som är den brittiska motsvarigheten till Anna Skipper. Jag föredrar faktiskt det svenska TV-programmet, men den här boken verkar vara riktigt toppen! Har inte hunnit bläddra i den alltför mycket ännu, men den kommer göra sig bra för min övergödda mage, tror jag bestämt. McKeiths blandar inspirerande texter om varför man ska äta nyttigt med recept, tips och riktiga fallbeskrivningar. Jag har redan lust att detoxa kyl och frys från alla gifter (måste bara äta upp de sista chokladbollarna först)!

Gamla möbler får nytt liv
var ett riktigt impulsköp. Det är mest som en lathund för att laga eller förbättra gamla möbler och det kan jag väl inte påstå att jag har gjort så mycket förut. Men det kan ju bero på att jag inte haft den här boken tidigare!

Vintage är nog många vintagefans redan bekant med. Ååå, vad underbar den är. Den beskriver 1900-talets olika modeepoker samt ger tips och råd på hur man handlar och tar hand om sina vintageplagg. Den innehåller även intervjuer med bland andra Elsa Billgren. Bilderna är helt otroliga. Åh vad jag vill ha en äkta vintagegarderob.

Svenska serviser var egentligen inte på rea, men det gör ju inget. Den har jag suktat efter länge. Jag förstår att folk tycker att jag är lustig som älskar att läsa om Gefle och Rörstrand. Men jag tycker folk är lustiga som spelar TV-spel och kollar på Big Brother, så det går jämnt ut.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback